1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mirzabeyoğlu'na Tahliye Kararı
Mirzabeyoğlu'na Tahliye Kararı

Mirzabeyoğlu'na Tahliye Kararı

Mahkeme, 28 Şubat sürecinde İBDA/C örgütünün lideri olduğu suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Salih Mirzabeyoğlu'nun yeniden yargılanma talebini kabule değer buldu; Mirzabeyoğlu için tahliye kararı verdi.

22 Temmuz 2014 Salı 17:53A+A-

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Salih Mirzabeyoğlu adıyla bilinen Salih İzzet Erdiş'in yeniden yargılanma ve infazın durdurulması taleplerini karara bağladı. 

Mahkeme, yeniden yargılama kararını 'kabule değer' buldu. 15 yıldır cezaevinde bulunan Mirzabeyoğlu'nun da tahliyesine karar verdi. 

Salih Mirzabeyoğlu, İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi (İBDA/C) örgütü lideri olmakla suçlanıp ömür boyu hapse mahkûm olmuştu.

28 Şubat döneminde, İstanbul 6 nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılanan Salih Mirzabeyoğlu; anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmek suçundan idam cezasına çarptırılmıştı. Ancak Mirzabeyoğlu hakkında verilen idam cezası yapılan yasa değişikliğiyle Eylül 2002 tarihinde idam cezası ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevirilmişti.

Yeniden yargılanması kabule değer görüldü

Tahliye kararının gerekçesinde Mirzabeyoğlu'nun tutuklu kaldığı süre ve infazda geçirdiği süreyi göz önüne alındı. Mahkeme Mirzabeyoğlu'nun yeniden yargılanma talebini de kabule değer gördü. Deliller toplandıktan sonra duruşma tarihi verilecek ve yeniden yargılanma talebini karara bağlanacak. 

Cezaevinden hemen çıkamayabilir

Mirzabeyoğlu, Bolu cezaevinde bulunuyor. Ancak Bolu’da başka bir suç kapsamında da tutuklu olan Mirzabeyoğlu, tutuklu kaldığı sürenin diğer cezasından düşürülmesinin ardından serbest kalacak. 1999’da tutuklanan ve 15 yıldır cezaevinde bulunan Mirzabeyoğlu'nun avukatları çarşamba günü Bolu adliyesine başvurarak tutuklu kaldığı sürenin bu cezasından düşürülmesini talep edecek.

Al Jazeera 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum