1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Milliyetçi Çılgınlık Ülkeyi Bir Tımarhaneye Çevirme Yolunda!
Milliyetçi Çılgınlık Ülkeyi Bir Tımarhaneye Çevirme Yolunda!

Milliyetçi Çılgınlık Ülkeyi Bir Tımarhaneye Çevirme Yolunda!

Irak Kürdistanından gelen turistlerin Uzungöl’de Kürdistan yazılı atkıyla hatıra fotoğrafı çektirmek istemeleri önce linçe uğramalarına ardından gözaltına alınmalarına yol açtı.

19 Temmuz 2019 Cuma 10:54A+A-

HAKSÖZ-HABER

Trabzon Uzungöl’de dün yaşanan olaylar Türkiye’de zaten milliyetçi asabiye ile alabildiğine kirlenmiş zihinlerin son dönemde ivme kazandırılan milliyetçi söylemin etkisiyle hepten çıldırma aşamasına geldiğini bir kere daha göstermiş oldu. Irak Kürdistanından gelen turistlerin kendi bölgelerini temsil eden atkıyla hatıra fotoğrafı çektirmek istemeleri üzerine kopartılan gürültü utanç sahnelerine zemin hazırladı.

Konuya ilişkin bir basın bildirisi yayınlayan Trabzon Valiliği’nin açıklaması şöyle:

4581.jpeg

Belli ki Valilik açıklaması konuyu yatıştırma mantığıyla yazılmış. Buna rağmen yaşanan hadiselerin mantıksızlığı, hukuksuzluğu açıklamaya bir biçimde sirayet etmiş. Trabzon valiliğinin basın açıklamasından saldırganlar teskin edilirken, saldırıya maruz kalan insanların gözaltına alındığını öğreniyoruz. Bu durum linç hukukunun bir biçimde devlet tarafından da anlayışla karşılandığını göstermekte!

Şüphesiz bu hadisenin ortaya koyduğu yakıcı bir gerçek önümüzde duruyor. Gece gündüz pompalanan milliyetçilik propagandası ile başı dönmüş, muhakemesini ve adalet duygusunu yitirmiş insanların çılgınlık boyutlarına varan eylemiyle bir kez daha karşı karşıyayız.

Kürdistan diye bir coğrafi bölge ve bir yönetim yapısının var olduğu gerçeğini kabul etmek istemeyen, milliyetçi fanatizmin neticesinde tarihi ve siyasi gerçeklere gözünü yuman insanların düştüğü bu durum bu ülke ve toplum adına utanılması gereken bir haldir.  

HABERE YORUM KAT

13 Yorum