1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' iddiası
MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' iddiası

MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' iddiası

​​​​​​​MHP’nin gece yarısı görevden alınan Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' suçlaması var. Cihan Kayaalp tutuklanırken çocuğun ailesine de polis koruması verildi.

17 Haziran 2022 Cuma 19:33A+A-

MHP Genel Merkezi'nin dün görevden aldığı MHP Diyarbakır İl Başkanı ve yöneticilerine operasyon yapıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gece yarısı operasyonunda gözaltına alınanlar arasında dün görevden el çektirilen MHP Diyarbakır eski İl Başkanı Cihan Kayaalp ve bazı il yöneticileri de var. Bazı MHP yöneticileri ise aranıyor. 

Gasp ve taciz iddiası

MHP'nin görevden aldığı İl Başkanı Cihan Kayaalp hakkında küçük yaşta kızı istismar suçlaması, diğer parti üyeleri hakkında ise 'gasp, tehdit ve şantaj' olduğu' öğrenildi. Son bir yıl içerisinde iki kişinin MHP İL Başkanı Kayaalp ve yöneticiler hakkında polise gasp, tehdit ve şantaj iddiasıyla başvurduğu belirtiliyor.

Görevden alınan MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp... MHP'nin dün görevden aldığı Cihan Kayaalp hakkında küçük yaşta çocuğu cinsel istismar gibi korkunç bir iddia ve şikayet olduğu ortaya çıktı. 

Küçük yaşta çocuğun cinsel istismarı...

Sözü gazetesinin haberine göre ise Cihan Kayaalp, küçük yaşta çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçlamasıyla ailesinin şikâyeti üzerine gözaltına alındı. Başsavcılık, çocuğun yaşının küçük olmasından dolayı soruşturmaya yayın yasağı getirdi. 

16 yaşındaki çocuğa sistematik olarak cinsel istismar

T24'ün haberine göre de Kayaalp'in görevden alınma nedeni "16 yaşındaki bir çocuğa sistematik olarak cinsel istismarda bulunmak..." Öne sürülen olayı öğrenen aile Diyarbakır Emniyeti'ne Cihan Kayaalp ve MHP örgütünde çalışan O. K. hakkında şikâyette bulundu. Bunun üzerine Kayaalap MHP Genel Merkezi'nce görevden alınıp Diyarbakır Teşkilatı kapatıldı. 

Tutuklanarak Diyarbakır Cezaevi'ne gönderildi. Aileye koruma verildi

Kayaalp dün, "parti yönetiminin kapatma konusunda kendisine bilgi vermediğini" söylemişti. Bu görüşmenin ardından dün akşam gözaltına alınan ve kendisine verilen özel koruma görevlileri geri çekilen Kayalp, bugün tutuklandı. Ve Kayaalp, Diyarbakır T Tipi Cezaevi Kampusü'ne götürüldü. Diyarbakır'dan son bilgi, Emniyet, şikâyetçi olan ailenin ikamet adresinde, güvenlik amacıyla polis görevlendirdi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum