1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. "Meşru Sistem Değişime Uğrasaydı Bölgenin Son Umudu da Yok Olacaktı"
"Meşru Sistem Değişime Uğrasaydı Bölgenin Son Umudu da Yok Olacaktı"

"Meşru Sistem Değişime Uğrasaydı Bölgenin Son Umudu da Yok Olacaktı"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na yakınlığıyla bilinen Kürdistan İslami Birlik Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Hadi Ali, Türkiye'deki darbe girişiminin püskürtülmesiyle bölgenin özgürlük umudunun da korunduğunu belirtti.

26 Temmuz 2016 Salı 12:40A+A-

Ali, Fetullahçı darbe girişimiyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bölgede demokrasinin olduğu, hükümetin demokratik seçimlerle kurulduğu tek ülke Türkiye'dir. Eğer Türkiye'deki demokratik sistem askeri darbe sonucu değişime uğrasaydı bölgenin son umudu da yok olacaktı." dedi.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Türkiye'deki gelişmeleri büyük endişeyle takip ettiklerini belirten Ali, darbecilerin başarılı olmaması ve halkın oyuyla işbaşına gelen hükümetin ayakta kalması için dua ettiklerini aktardı.

Türkiye'deki istikrarın bölgeyi doğrudan etkilediğini belirten Ali, "Irak ve Suriye'deki sorunların çözülmesini beklerken, Allah göstermesin Türkiye de böyle bir karmaşanın içerisine girseydi, kimsenin artık bölgeden beklentisi kalmazdı." diye konuştu.

"Askeri darbenin halkın yararına olacağını düşünmek büyük yanılgıdır"

Yekgirtu Genel Sekreter Yardımcısı, Türkiye'nin bir çıkmaza sürüklenmesini bekleyenlerin başında Suriye rejimi ve ona destek verenlerin olduğunu vurgularken, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) düşmanları, Türkiye'de bir kaosun çıkması ve hükümetin devrilmesi için can atıyordu." ifadelerini kullandı.

Askeri darbelerin her zaman diktatörlük getirdiğinin altını çizen Ali, Arap coğrafyasında demokrasinin oluşamamasını da buna bağlayarak şunları kaydetti:

"Arap ülkelerindeki siyasi partilerin başarılı ve demokratik bir şekilde işbaşına gelmemesinin altında askeri darbeler yatıyor. Irak, Suriye ve diğer bölgelerde terör ve şiddet olaylarının yaşanmasının nedeni askeri darbe sonucu ortaya çıkan ve yanlış politikalar uygulayan siyasi partilerdir. Bu yüzden hangi ülkede olursa olsun, askeri darbenin halkın yararına olacağını düşünmek büyük bir yanılgıdır."

AA

HABERE YORUM KAT