1. HABERLER

  2. HABER

  3. Memura Yargı Zırhı Kalkıyor
Memura Yargı Zırhı Kalkıyor

Memura Yargı Zırhı Kalkıyor

Dördüncü yargı reformu taslağı hazırlandı. Kamu görevlilerinin soruşturulması izne tabi olmayacak.

23 Mayıs 2012 Çarşamba 11:59A+A-

Adalet Bakanlığı tarafından, yargı hizmetlerinin hızlandırılması, verimliliğin artırılması ve evrensel hukuk normlarına uyumunu sağlamak amacıyla AİHM içtihatları doğrultusunda hazırlanan Yargıda 4. Reform Paketi taslak metni ilk Bakanlar Kurulu'nda tartışmaya açılacak.

Pakete son şekli kurulda verilerek, metin Meclis'e gönderilecek. "İhlallerin" minimum seviye indirilmesi temelinde şekillenen yargı paketi, askeri yargıdan ceza yargısına kadar birçok alanda yeni düzenlemeler içeriyor.

Paketteki en önemli düzenlemelerden birisi de yerel kamu görevlilerinin adam öldürme, kasten yaralama ya da bunlara sebebiyet verme gibi suçlardan dolayı soruşturulması veya kovuşturulması için izin şartı kaldırılıyor.

Eksik soruşturma veya tam soruşturulmama gibi gerekçelerle yoğun eleştirilerin hedefi olan Hrant Dink davası için de böylece yeniden soruşturma yapılmasının önü açılacak.

Ayrıca etkin soruşturma yürütülmediği hallerde de soruşturma dosyasının yeniden açılmasına yönelik düzenleme de yeni pakette yer alıyor.

Kaynak: Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT