1. HABERLER

  2. HABER

  3. Meclis'te Kaybolan Tutanaklar Aranıyor
Meclis'te Kaybolan Tutanaklar Aranıyor

Meclis'te Kaybolan Tutanaklar Aranıyor

Milletvekili Erol Kaya, önceki akşam katıldığı bir televizyon programında, 1925-1960 yılları arasına ait CHP grup konuşmaları tutanaklarının kayıp olduğunu ileri sürdü.

11 Kasım 2013 Pazartesi 19:48A+A-

Geçtiğimiz ocak ayında Atatürk'ün gizli vasiyetinin aydınlatılması için Meclis'e soru önergesi vermesiyle gündeme gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, önceki akşam katıldığı bir televizyon programında, 1925-1960 yılları arasına ait CHP grup konuşmaları tutanaklarının kayıp olduğunu ileri sürdü. 1925 yılından 1960 yılına kadar parlamentoda bütün milletvekillerin parti grubunda yaptığı konuşmalarının zabıtlarla tutulmuş durumda olduğunu belirten Kaya, ancak 1980'li yıllarda gizli bir elin Meclis'e girerek CHP'nin grup tutanaklarının tamamını, Demokrat Parti tutanaklarının ise bir kısmını aldığını söyledi.

METİNLER NEREYE GİTTİ?

Bir yıldır bu kayıp tutanakların peşinde olduğunu söyleyen Kaya sözlerine şöyle devam etti: 'Nerede bu grup tutanakları? 1979 yılında Kültür Bakanlığı'nın Müzeler Genel Müdürlüğü'nde; 1980 yılında ise TBMM Müzesi'nde tutulduğunu öğreniyoruz; ondan sonrası kayıp... Devlet arşivlerine gittiği söyleniyor ama bunu orada göremedik.' Tüm meclis konuşmalarının arşivde mevcut olduğunu belirten Kaya, Demokrat Parti'nin iktidar olduğu yıllarda 1950-60 arasındaki grup konuşmalarının DA arşivde olduğunu; ancak muhalefet zamanlarındaki grup konuşmalarının ise kayıp olduğunu belirtti.

KARARLAR YOK OLDU!

Demokrat Parti'nin muhalif yıllarındaki parti grup konuşmalarının da kayıp olmasıyla CHP'nin o dönemdeki karar süreçlerinin tamamen ortadan kaybolduğunu belirten AK Parti'li Kaya, 'Geçmişin hatıraları ve acı izleri var. Kuruluş döneminde yaşadığımız bazı tatsızlıklar var. O döneme ait net bilgi sağlanırsa tartışmaların daha sağlıklı olabileceğini düşünüyorum' diye konuştu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

1 Yorum