1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. MEB’in hoşgörü kültürünü destekleyen projesinden yine aynı utanmaz rahatsız oldu!
MEB’in hoşgörü kültürünü destekleyen projesinden yine aynı utanmaz rahatsız oldu!

MEB’in hoşgörü kültürünü destekleyen projesinden yine aynı utanmaz rahatsız oldu!

İlay Aksoy bu sefer de Suriyeliler üzerinden MEB’i hedef aldı!

08 Eylül 2021 Çarşamba 12:02A+A-

HAKSÖZ HABER

MEB hoşgörü kültürünü yaygınlaştırmak için ilkokul 1.sınıf hayat bilgisi kitaplarına ayrımcılığa maruz kalan kesimlerle alakalı bölümler ekledi. Engelli bir çocuğun ve Suriyeli bir çocuğun örnek olarak gösterildiği kısım ırkçıları deliye çevirdi.

Valaa isimli Suriyeli bir kız çocuk karakteri “Selamunaleyküm” diye söze girerek Suriyeli olduğundan Türkiye’ye yeni geldiğinden ve burada bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğundan bahsediyor. İlay Aksoy isimli ırkçı ise bu oldukça masum ve değerli çalışmayı "asimilasyon projesi" olarak tahfif etmeye çalıştı.

ff.jpg

Öncelikle MEB’in küçük bile olsa karşılıklı sevgi, saygı, kucaklaşma ve merhameti yaygınlaştıran içerikler hazırlamasının çok kıymetli olduğunu belirtmek isteriz. İlay Aksoy’un bundan rahatsızlık duyması ise akıl ve ruh sağlığı yerinde olmayan bir insan olduğunun kanıtı olarak değerlendirilebilir. Siz küçücük çocukların kendilerinden başka dili konuşan veyahut başka ülkelerden gelen çocuklara karşı nefret ve düşmanlıkla mı yaklaşmasını istiyorsunuz?

İlay Aksoy’un insanlık adına utanç verici paylaşımına yapılan yorumlar bile Aksoy’u rezil etmeye yetiyor. Oryantalist önyargılardan ve ırkçı ideolojiden beslenen hastalıklı bakış açısı bir Suriyeli’nin “Selamunaleyküm” demesinden rahatsız olurken örneğin bir İngiliz’in “Hello” demesine aynı tepkiyi göstermiyor! İnsan bu saçmalık karşısında ne söyleyeceğini şaşırıyor gerçekten!

1-198.jpg2-239.jpg4-133.jpg

5-087.jpg6-076.jpg7-061.jpg

8-045.jpg

9-040.jpg10-027.jpg

HABERE YORUM KAT

8 Yorum