1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. MEB ve ÖSYM'den sınavlara dair açıklama
MEB ve ÖSYM'den sınavlara dair açıklama

MEB ve ÖSYM'den sınavlara dair açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM birer açıklama yaparak bu ay gerçekleştirilmesi planlanan tüm sınavların ertelendiğini duyurdu.

01 Aralık 2020 Salı 22:13A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 5 Aralık 2020 Cumartesi ve 6 Aralık 2020 Pazar günü yapılacak olan açık öğretim ortaokulu ve lisesi sınavları ile Millî Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı unvan değişikliği sınavı, Covid-19 tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelendi.

YENİ SINAVLAR AYRICA DUYURULACAK

Milli Eğitim Bakanlığı, ilgili sınavların takviminde yapılacak düzenlemelerin ayrıca duyurulacağını bildirdi.

MEB açıklamasında şunlar kaydedildi:

“5 Aralık 2020 Cumartesi ve 6 Aralık 2020 Pazar günü yapılacak olan açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim liseleri sınavları ile MEB merkez ve taşra teşkilatı unvan değişikliği sınavı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelenmiştir.”

ÖSYM DE AÇIKLADI

ÖSYM, Covid-19 tedbirleri kapsamında ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavlarını erteledi.

YENİ TARİHLER BELİRLENECEK

ÖSYM Başkanı Aygün, "Salgının ülkemizdeki seyrine ve Sağlık Bakanlığının görüşlerine göre ilgili sınavların yeni tarihleri belirlenecek" açıklamasında bulundu.

Aygün’ün açıklaması şöyle:

“Değerli Adaylarımız,

Cumhurbaşkanlığımızın koronavirüs ile mücadele kapsamında aldığı yeni tedbirler doğrultusunda 2020 Yılı Sınav Takvimimizde yer alan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir.”

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT