1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mavi Marmara’nın 13. Yıldönümünde Kudüs için, şehitlerimiz için yürüyoruz
Mavi Marmara’nın 13. Yıldönümünde Kudüs için, şehitlerimiz için yürüyoruz

Mavi Marmara’nın 13. Yıldönümünde Kudüs için, şehitlerimiz için yürüyoruz

Mavi Marmara yürüyüşüne devam ediyor...

03 Haziran 2023 Cumartesi 14:20A+A-

İşgalci İsrail'in ambargo altındaki Gazze’ye insani yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara Gemisine düzenlediği saldırının 13. yılında “Kudüs’ün Özgürlüğü İçin” sloganıyla yürüyüş gerçekleştirilecek. İHH İnsani Yardım Vakfı, Genç İHH ve Mavi Marmara Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte katılımcılar, Fatih Camii avlusundan Beyazıt Meydanı’na yürüyecek ve basın açıklaması yapılacak.

Gazze'ye yardım götürmek üzere yola çıkan Mavi Marmara Gemisine 31 Mayıs 2010’da işgalci İsrail tarafından düzenlenen ve 10 insani yardım gönüllüsünün şehit olduğu, çok sayıda insani yardım gönüllüsünün ise yaralandığı saldırının yıldönümünde yürüyüş gerçekleştirilecek.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Genç İHH ve Mavi Marmara Derneği tarafından organize edilen yürüyüş, Fatih Camii avlusunda başlayıp Beyazıt Meydanında sona erecek.

İHH'dan katılım çağrısı

“Kudüs’ün Özgürlüğü İçin" sloganıyla düzenlenecek yürüyüşle, hem İsrail’in zulmü bir kere daha tüm dünyaya haykırılacak hem de uluslararası topluma duyarlılık çağrısında bulunulacak. 

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım yayınladığı video mesajında, şehit edilen insani yardım gönüllülerini anmak ve Gazze’deki İsrail zulmüne tepki göstermek amacıyla herkesi yürüyüşe katılmaya davet etti.

“Kudüs’ün Özgürlüğü İçin” Yürüyüşü

Tarih:     3 Haziran 2023 Cumartesi

Saat:      17:00

Yer:        Fatih Cami Avlusu

İrtibat:   Burak Battal – 0551 696 34 69

afis-001.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum