1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Mavi Marmara Davasının Yeni Duruşmasında İsrail Protesto Edildi
Mavi Marmara Davasının Yeni Duruşmasında İsrail Protesto Edildi

Mavi Marmara Davasının Yeni Duruşmasında İsrail Protesto Edildi

Bugün 11. duruşması görülecek olan Mavi Marmara Davası öncesinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde İsrail'in gemiye saldırısı protesto edildi.

12 Nisan 2016 Salı 15:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mavi Marmara şehitleri, şehit yakınları, gaziler ve duyarlı insanların hazır bulunduğu Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde 2010 yılında Mavi Marmara yardım gemisine yapılan saldırılar bir kez daha protesto edildi. Duruşma öncesi protesto eyleminde Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ve İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da hazır bulundu.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşma öncesinde adliye önünde toplanan topluluk "Katil İsrail Hesap Verecek", " Gazze'ye selam direnişe devam", " Filistin halkı yalnız değildir" yazılı pankartlar ve Filistin bayraklarını taşıyarak İsrail aleyhinde sloganlar attı.

Adliye önünde davaya ilişkin açıklama yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, kamuoyunda Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleştiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını savundu.

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin insanlık meselesi özelinde temellendirilmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, "Bugünlerde Türkiye-İsrail ilişkileri gündemden hiç inmiyor. Türkiye İsrail'le anlaşmış gibi İsrail severler mutlu bir hayat sürüyorlar. Fakat şunu unutuyorlar. Bu mesele sadece Türkiye İsrail meselesi değildir. Bu bir ümmet, insanlık meselesidir. Türkiye-İsrail ilişkilerine bakarak bu meseleyi daraltmak bizim hiç de uygun görmediğimiz kabul etmediğimiz bir konudur. Özelde Doğu Akdeniz’e kıyısı olan bütün ülkeleri, genelde bütün İslam coğrafyasını ve nerede yaşarsa yaşasın tek kişi de olsa bütün Müslümanları ilgilendiren meseledir. Çünkü siyonizm her tarafa kan ve gözyaşı götürmüştür." diye konuştu.

Yıldırım, İsrail devletiyle ilişkilerin sıfıra inmesinin kendileri için mutluluk verici bir gelişme olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"İsrail’le ilişkilerin sıfıra inmesi bizim için mutluluk vericidir ve inşallah da böyle devam edecektir. Birileri bizim İsrail’le anlaşma yapmamızı isteyebilir ama biz İHH ve Mavi Marmara birleşenleri yeryüzünün her tarafında bebek katillerine gösterilecek herhangi bir tebessümün o katliama ortaklık olduğunu çok iyi biliyoruz."

Yıldırım, Mavi Marmara'da şehit edilen kardeşlerimizin ailelerinin tazminat kaygılarının olmadığını belirterek, önceliğin Filistin'e yönelik yaptırımların kaldırılması olduğunu söyledi.

İsrail'in uluslararası arenada özür dilemesi gerektiğine vurgu yapan Yıldırım, "Şımarık İsrail’e gerçek bir ders vermeden, İsrail’i affetmek diye bir şey söz konusu olmaz. Özür dilenecek, dilendi, Allah'a şükürler olsun. İsrail, bu özrü dilemekle zaten bir ders aldı. İkincisi abluka ve ambargonun kalkmasıdır. bunlar kalkmadan yapılacak her şey halkın gönlünde mutluluk oluşturmaz. Biz de bunu kabul etmeyiz. Tazminat son meseledir." şeklinde konuştu.

Eylemde Mavi Marmara'da şehit edilen Cengiz Akyüz'ün oğlu Furkan Akyüz de söz alarak davaların takipçisi olacağını ve bunu babasını kendisine vasiyeti olduğunu söyledi.

marmara-dava-20160412-1.jpg

marmara-dava-20160412-2.jpg

marmara-dava-20160412-3.jpg

marmara-dava-20160412-4.jpg

HABERE YORUM KAT