1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. 'Masumum, Haksız Yere Mağdur Edildim' Diye Feryad Edenden 'Pişmanım' Demesini Bekliyorlar!
'Masumum, Haksız Yere Mağdur Edildim' Diye Feryad Edenden 'Pişmanım' Demesini Bekliyorlar!

'Masumum, Haksız Yere Mağdur Edildim' Diye Feryad Edenden 'Pişmanım' Demesini Bekliyorlar!

​​​​​​​Kemalistler 27 yıldır cezaevinde suçsuz yere yatan 86 yaşında olan bir çok hastalıktan muzdarip olan Ahmet Turan Kılıç’ın serbest bırakılmasına tahammül edemediler.

01 Şubat 2020 Cumartesi 22:23A+A-

27 yıldır cezaevinde olan hastalıklarından dolayı Cumhurbaşkanı kararı ile serbest bırakılan 86 yaşındaki Ahmet Turan Kılıç’ın “ben Sivas olaylarında haksız yere tutuklandım ve suçsuz yere 27 yıldır hapisteyim”  demesine rağmen, Kemalist sol çevreler Ahmet Turan Kılıç’tan “pişmanım” deyip ve daha da ileri gidip tekrar cezaevine girmesini istiyorlar.

CHP eski Milletvekili Şenal Sarıhan, Sivas davasında hüküm giyen ancak sağlık sorunları nedeniyle Cumhurbaşkanı kararı serbest bırakılan Ahmet Turan Kılıç'a yönelik karara tepki gösterdi.

Şenal Sarıhan: “"Adalet fikrinin ve hukukun önemi vardır. Acaba bu sanık vicdanen kendisinin de suçlu olduğuna karar vermiş ve pişmanlık göstermiş midir? 27 yıldır hiçbir pişmanlık fikri görmedik. Af toplumsal barışa hizmet eder. Bu karar toplumsal barışı mı sağlamıştır yoksa infiale mi sebep olmuştur. Sonucuna baktığımızda büyük bir infial içindeyiz"

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum