1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Marmaris Saldırganı 11 Darbeci Yakalandı
Marmaris Saldırganı 11 Darbeci Yakalandı

Marmaris Saldırganı 11 Darbeci Yakalandı

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldıran ve 16 gündür aranan askerlerden 9'u gece, 2'si de sabah saatlerinde yakalandı.

01 Ağustos 2016 Pazartesi 10:32A+A-

15 Temmuz darbe kalkışmasında Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan darbecilerin Muğla’nın Ula ilçesi Şirinköy mahallesinde Domuzbelen mevkisinde bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip kaydırıldı. Jandarma timleri bölgeye geniş çaplı operasyon düzenledi.

Gece saatlerinde 9 darbeci yakalandı, kaçan iki darbeciyi yakalamak için operasyona devam edildi. İki darbeci asker de sabah saatlerinde yakalandı.

11 asker arasında, suikast timinin başındaki isim olan Binbaşı Şükrü Seymen de bulunuyor.

Darbeci askerler, araçla Marmaris ilçesindeki Çetibeli Jandarma Karakolu'na getirildi. Bir süre sonra ambulansla gelen sağlık ekibi, darbeci askerleri sağlık kontrolünden geçirmek üzere karakola girdi.

Gözaltına alınan askerler için yeni kıyafetler getirildi. Darbeci askerlerin üzerindeki kıyafetlerin, incelenmek üzere Olay Yeri İnceleme ekiplerine teslim edileceği öğrenildi.

Askerler, karakoldaki işlemlerinin ardından Muğla Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildi.

Yakalanan Askerlerin Kimlikleri

Operasyonla yakalanan askerlerin Şükrü Seymen, Enes Yılmaz, Ergün Şahin, İsmail Yiğit, Mehmet Demir, Muhammet Burak İpek, Murat Köse, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk, Mustafa Serdar Özay ve Muammer Gözübüyük olduğu belirtildi.

sattututuklama1.jpg

sattututuklama2.jpg

sattututuklama3.jpg

sattututuklama4.jpg

sattututuklama5.jpg

sattututuklama6.jpg

sattututuklama7.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde kaldığı otele saldırıda bulunan darbeci askerlerin toplam sayısının 37 olduğu açıklanmıştı. Saldırının ardından ormanlık alana kaçan askerlerden 25'i daha önceki operasyonlarla yakalanmıştı. Gözaltına alınan zanlılardan 23'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Son yakalanan 11 kişi ile birlikte, firarda olan sâdece bir asker kaldı.

Kaynak: AA, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT