1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Marmaray görevlilerinden insanlık dışı muamele
Marmaray görevlilerinden insanlık dışı muamele

Marmaray görevlilerinden insanlık dışı muamele

Üsküdar Marmaray istasyonunda güvenlik görevlileri Marmaray’a kaçak bindikleri gerekçesi ile 4 göçmen çocuğu saçlarından çekerek indirmeye çalıştı.

08 Ocak 2021 Cuma 13:10A+A-

HAKSÖZ HABER

Marmaray güvenlik görevlileri göçmen 4 çocuğu metrodan indirmek isterken vicdanlara sığmayan davranışlarda bulundu. Metroya kaçak bindikleri düşünülen ve daha önce de bunu tekrarladıkları iddia edilen çocukların bunu hep yaptığını belirten görevliler çocukları saçlarından tutarak metrodan çıkarmaya çalıştı.

Olayları kamerasıyla çeken bir vatandaşa da tehditler savuran güvenlik görevlileri “yetkimiz var” diyerek çekim yapan vatandaşı da araçtan indirmeye çalıştı.

Metroda bulunanlar tarafından yoğun bir tepkiyle karşılaşan görevliler, bir süre yolcular ile tartıştıktan sonra çocukları çıkarmaktan vazgeçip metroyu terk etti.

Güvenlik görevlilerinin hangi yetkilerle yolculara karşı bu kadar sert davranabildiği merak konusu olduğu gibi, "çocukları neden indiriyorsunuz" diye soran vatandaşlara “prensip meselesi” diyebilen güvenlik görevlilerinin toplu taşıma vesaire gibi yerlerde emirgan tavırları insanlık adına utanç vericidir.

 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum