1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Mardin'de Eski HDP’liler AK Parti’ye Katıldı
Mardin'de Eski HDP’liler AK Parti’ye Katıldı

Mardin'de Eski HDP’liler AK Parti’ye Katıldı

​​​​​​​Mardin’in Midyat ilçesinde HDP'li eski Belediye Meclis Üyeleri Havva Balcı Akgül, Bediğ Alğaç ve Adnan Ağırman AK Parti'ye katıldı.

19 Haziran 2020 Cuma 13:10A+A-

Yerel seçimlerde HDP'den Belediye Meclis Üyesi seçilen ve 9 ay önce partilerinden istifa eden Havva Balcı Akgül, Bediğ Alğaç ve Adnan Ağırman, AK Parti'ye katıldı.

Midyat Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen toplantıda, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, Kadın Kolları Başkanı Elif Urazin, Bağımsız Belediye Meclis Üyeleri AK Parti'ye geçen üyelere rozet taktı.

Belediye Başkanı Veysi Şahin, meclis üyelerine hayırlı olsun temennisinde bulunarak kendileriyle aynı haklara sahip olacaklarını söyledi.

Şahin, "Bugün burada bağımsız üç belediye meclis üyesinin katılım töreni nedeni ile bir araya gelmiş bulunmaktayız. Öncelikle katılımınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz diyorum, şeref verdiniz. Şu andan itibaren, sizlerde en az Veysi Şahin’in hakkı neyse bu partide, Atilla Yarış’ın neyse bu partide sizlerde aynı haklara sahip olacaksınız bundan emin olabilirsiniz" dedi.

"HDP'de aradığımızı bulamadık"

AK Parti'ye katılan Belediye Meclis Üyeleri adına konuşan Havva Balcı Akgül de "Midyat için bugüne kadar çalıştık, bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. 9 ay bağımsız kaldığım süre içerisinde Midyat Belediye Başkanımız Veysi Şahin’in çok insancıl bir siyaset yaptığını ve Midyat'ın tüm kesimine hitap ettiğini ayırım yapmadan hizmet ettiğini gördüm. Midyat halkına hizmet için Veysi Şahin ile birlikte bu yolda yürümeye karar verdik" diye konuştu.

Akgül, “Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sevdası olan AKP’nin bir neferi olmakla gurur duyacağız. Ben ve meclis üyesi arkadaşlarım HDP’de aradığımızı bulamadık ve istifa ettik. Bize gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür ederiz. Midyat halkı için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Meclis üyelerine takılan parti rozetlerinin ardından tören sona erdi.

Kaynak: Rudaw

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum