1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Maraş'ta Darbeci Sisi'nin İdam Kararları Protesto Edildi
Maraş'ta Darbeci Sisi'nin İdam Kararları Protesto Edildi

Maraş'ta Darbeci Sisi'nin İdam Kararları Protesto Edildi

Kahramanmaraş’ta Sisi cuntasının Muhammed Mursi ve yüz yedi İhvan-ı Müslimin üyesi için onanan idam kararları yekvücut büyük bir coşkuyla protesto edildi.

18 Haziran 2015 Perşembe 13:58A+A-

Kahramanmaraş Özgür-Der, İHH, Rıdvan Hoca Vakfı’ nın da içinde bulunduğu İslami duyarlı 80 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Kahramanmaraş Platformu Mısır darbecilerini telin etti. Özel İdare binasının önünde toplandıktan sonra tekbirler ve sloganlar eşliğinde Ulu Cami meydanına yürüyen coşkulu kalabalık sesini zalim Sisi’ye duyurmaya çalıştı.

Ulu Cami meydanında konuşma yapan Kahramanmaraş Özgür-Der temsilcisi Celal Kurşun, haklarının bedeli için canını Allah’a adayan Mursi ve arkadaşlarını selamladı. Bu yüce dava uğruna, yapılan zulümler karşısında eğilmeden muazzam bir izzet örneği gösteren İslam’ın yiğit mücahitleri asla kaybetmeyecekleri bir çizgidedir diyen Kurşun, şehadeti büyük bir sevinçle karşılayan İhvan-ı Müslümin üyeleri için arşı inletecek tekbir seslerini semadan eksik etmeyelim vurgusunda bulundu. Ayrıca Rıdvan Hoca’nın, Sütçü İmamın torunları olarak zulüm hangi taraftan gelirse gelsin sesimizi her daim Maraş’tan yükseltmeye devam edeceğiz ve yılmayacağız diye ekleyen Kurşun, “Allah’ın hükümleri karşısında tüm tağuti sistemler diz çökünceye kadar bu haklı mücadeleyi sürdürecek ve öncülerimizi asla yalnız bırakmayacağız” dedi.

Yusuf Bülbül tarafından okunan basın açıklamasının ardından,  Kurşun “Bende Biterim” isimli şiirini İlyas Yıldırım’ ın sazıyla eşlik ettiği Ahi Ente Hurrun fon müziği ile birlikte okudu. Daha sonra Grup Visal “La ilahe illallah” ve “Şehit Tahtında” ezgilerini söyledi. Duygu dolu anların yaşandığı eylemde gençler de şiirlerini okuyarak Mursi’ye destek oldular. Ümmet şuuru ile Mursi’ye destek olmak amacıyla millet vekili Mehmet Uğur Dilipak da programa katılım sağladı.

Tekbirlerin ve “Defol Sisi, Seninleyiz Mursi” ,”Üzülme Gevşeme Allah Bizimle ”İslami Hareket Engellenemez”, ”Seyyit Kutup El Benna, Selam Olsun İhvan’a”, ”Mursi, Kutup, El Benna, Selam Olsun İhvan’a”, “İhvana Selam Direnişe Devam!”, “Uyan Diren Özgürleş!”, “İdam Sehpası Yıldıramaz İhvan’ı”, “Ümmet’in onuru, İhvan’a selam”  sloganların eksik olmadığı programda Salih Özsağırlı’ nın yaptığı duaya herkes canı gönülden amin dedi.

dsc_0028.jpg

unnamed-(2)-021.jpg

unnamed-(3)-018.jpg

unnamed-(4)-016.jpg

unnamed-(5)-012.jpg

unnamed-(6)-009.jpg

unnamed-(7)-008.jpg

unnamed-(8)-005.jpg

unnamed-(9)-003.jpg

unnamed-(10)-002.jpg

unnamed-(11)-002.jpg

Basın Metni:

Bugün burada dünya hukuk tarihinin en utanç verici, en vahşi, en alçakça, en ahlaksızca verilmiş idam kararlarını protesto etmek için toplanmış bulunmaktayız. Düzmece mahkemeler tarafından verilen idam cezaları bütün dünyanın gözleri önünde kukla fetva makamları olan bel'am din adamları tarafından onaylanarak kesinleşmiş bulunmaktadır.Daha önce de bu meydanda haykırdığımız gibi bu kararlar bizim nezdimizde yok hükmündedir.

Bilindiği gibi, 3 Temmuz 2013 tarihinde, Mısır tarihinin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’ye karşı siyonist askeri cunta ile darbe yapıldı ve yüzlerce Müslüman kardeşimiz şehit edildi. Darbenin hemen ardından İhvan'a yönelik baskı ve şiddet arttı. Bu faşist siyonist darbeye karşı çıkan Müslüman Mısır halkı, Mısır'ın dört bir yanında meydanlara inerek tamamen sivil ve pasif direniş sergiledi. Ancak hiç bir şekilde şiddete bulaşmamış cemaat üyeleri dahi terörist ilan edilerek İhvanın tüm faaliyetlerine yasaklama getirildi. Tüm dünyanın gözleri önünde bu kanlı darbeyi gerçekleştiren zalim ve alçak diktatörler, kardeşlerimize olan baskıyı, şiddeti her geçen gün artırdı ve akıl almaz işkenceler uyguladılar.

Bu zulümlerin ardından, düzmece siyonist darbe mahkemeleri 21 Nisan 2015 tarihinde Muhammed Mursi'yi 20 yıl hapis cezasına mahkum etti. Aradan çok fazla bir zaman geçmeden bu kez Muhammed Mursi ve Dünya Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el Karadavi'nin de içinde olduğu 108 İhvan üyesine idam cezası verildi.

Son olarak darbeci ve düzmece Mahkeme, Muhammed Mursi, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi,  Muhammed el-Biltaci, İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat Şatır ile Cumhurbaşkanlığı Sekreteri Ahmed Abdulati'nin de aralarında bulunduğu daha önce idam konusunda görüş için dosyaları müftülüğe gönderilen çok sayıda İhvan üyesi hakkında verilen kararları da onayladı.

Tekrar ediyoruz: Bu cezalar bizim nezdimizde yok hükmündedir. Sadece bu ceza değil, bu cezayı veren düzmece mahkemeler ve kukla Yargıçlar da yok hükmündedir.

Ey Sisi; Rabia Meydanı’ndaki şehitlerin kanında boğulacaksın. Mursi ve arkadaşlarını idam etmek sizin kabuslarınızı bitirmeyecek.

Ey küresel aktörler; Tiyatrodan mahkeme olmaz. Vicdanı satılmış yargıçlardan adalet beklenmez. Bel’am kılıklı din adamlarınızın kararlarınızı onaylaması sadece sizin gibi siyonist uşakları tatmin edebilir.

Şunu da belirtmek isteriz ki, bu kararları sadece bir hukuk skandalı olarak değerlendirmek vahim bir hata olur.

Yaşanan bu kriz, mevcut dünya düzeninin Müslümanları köleleştirerek, kendilerine itaat etmeyenleri de imha ederek, Ümmet coğrafyasını işgal ve istila etmesidir.

Batı emperyalizmini ve onların yerli işbirlikçilerini böylesine pervasızlığa sevk eden tek sebep, İslam Ümmetinin vahdetten yoksun olmasıdır. Müslümanlar arasındaki suni ihtilaflar, etnik ve mezhepsel çatışmalar küfrün ve emperyalizmin işini daha da kolaylaştırmaktadır. Bu sebeple Müslümanlar olarak bir an önce Ümmet olma şuurunu tekrar yakalamamız, aramızdaki ihtilafları bir kenara koyarak Ümmet coğrafyasında oynanan bu oyunlara karşı uyanık ve diri olmamız gerekiyor. İşte bugün bunun için buradayız.

Kahramanmaraş Platformu olarak darbeci ve düzmece mahkemenin hukuksuzca, haince ve zalimce verdiği bu kararını asla  tanımıyor, ve bu kararları veren hainleri şiddetle ve nefretle proteste ediyor ve lanetliyoruz.

Biz biliyoruz ki, tarih İbrahimlerin Nemrutlara, Musaların Firavunlara galip gelişlerinin sayısız örnekleriyle doludur.

Yine biz biliyoruz ki, İstikbalde en gür seda yine İslam’ın sedası olacaktır.

Modern dünya sistemi ve onun kuklası olan darbeci Sisi ile ona destek verenler bilmelidir ki, Müslümanları ölümle korkutabileceğini sananlar büyük bir gaflet ve yanılgı içindedir.

İslam ümmeti ve müslüman Mısır halkı zalimlerden, bu hukuksuzlukların hesabını elbette soracaktır. İnşallah zalimler, hainler, işbirlikçiler, siyonistler, emperyalistler Mursi'yi ve arkadaşlarını idam etmeye asla muktedir olamayacak.

Kahramanmaraş Platformu olarak Mısır'ın siyonistlerden, diktatörlerden, zalimlerden, hainlerden, işbirlikçilerden kurtulup, Ümmetin birliği ve huzuru için adaletin ve barışın yeniden hakim olmasını diliyor, zalimlerin karşısında, Mursi ve arkadaşlarının yanında olduğumuzu tüm dünyaya haykırıyor, Zalimler için Yaşasın Cehennem diyoruz.

 

Foto: Ahmet Sami Demir 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum