1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MALİ

  4. Mali İşgalcileri İnfaz ve Tecavüzlerle İlerliyor!
Mali İşgalcileri İnfaz ve Tecavüzlerle İlerliyor!

Mali İşgalcileri İnfaz ve Tecavüzlerle İlerliyor!

Uluslararası İnsan İzleme Örgütü, Mali ordusunun yasadışı infazlar gerçekleştirdiği ve ordunun ele geçirdiği yerlerde tecavüz olaylarının yaşandığını açıkladı.

24 Ocak 2013 Perşembe 19:36A+A-

Uluslararası İnsan İzleme Örgütü, Mali ordusunun yasadışı infazlar gerçekleştirdiği ve ordunun ele geçirdiği yerlerde tecavüz olaylarının yaşandığını açıkladı. Mali ordusu iddiaları yalanladı. Fransa ise müdahale gücüne bağlı askerlerin taciz olaylarına karışması durumunda uluslararası kamuoyunun ciddi bir durumla karşı karşıya kalacağını savundu.

Fransa ordusunun müdahalesi eşliğinde direnişçilere karşı ilerleme geçen Mali ordusunun ele geçirdiği yerlerde yargısız infazlar yaptığı bildirildi. Uluslararası İnsan İzleme Örgütü, Severe kasabasında en az 11 kişinin infaz edildiğini açıkladı. Kasabanın hastanesi yakınındaki bir askeri kampta gerçekleşen infazlara yerel halkın da tanıklık ettiği belirtildi. Aynı bölgede 20 kadar kişinin de öldürüldüğü ve cesetlerin kuyulara atıldığına yönelik raporların da var olduğu açıklandı.

Uluslararası İnsan İzleme Örgütü ayrıca, kasabada tecavüz olaylarının yaşandığına dair görgü tanıkları olduğunu bildirdi. Mali İnsan hakları Derneği Başkanı Mariko da derneğin ordunun kontrolü ele geçirdiği yerlerde bazı kişilerin yasadışı infaz edildiğini belgelediğini, olayın aydınlatılması için araştırma yapacağını ve yakında olayın sorumluları hakkında rapor yayımlayacağını açıkladı. (Yeni Şafak)

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT