1. HABERLER

  2. İLAN

  3. Mahmud Abbas Türkiye'ye Geliyor
Mahmud Abbas Türkiyeye Geliyor

Mahmud Abbas Türkiye'ye Geliyor

Mahmud Abbas’ın Türkiye’ye gelişiyle ilgili Hamza Türkmen bugün A HABER’de saat 15.30’da canlı yayında değerlendirme yapacak.

10 Aralık 2012 Pazartesi 00:07A+A-

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bugün Türkiye'ye gelecek. Filistin Devleti'nin Birleşmiş Milletler'de gözlemci üye ülke statüsünü kazanmasının ardından Abbas, bu konuda Türkiye’nin yoğun çabalarından dolayı teşekkür etmek üzere ilk defa Filistin dışına çıkacak ve Türkiye’yi ziyaret edecek.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin’in BM’de “üye olmayan gözlemci devlet” statüsü kazanması konusunda oynadığı önemli rol nedeniyle, tebriklerini sunmak üzere ilk defa Ankara’ya geleceğini BM’deki oylamadan bir gün sonra açıklamıştı. Filistin’in BM’deki Başmüzakerecisi Erekat da Türkiye’ye süreçteki desteğinden ötürü teşekkürlerini sunup “Filistin’in yanında sergilediğiniz bu ‘duruş’, Kudüs’te mabedlere altın harflerle yazılacak” ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetine icabet eden Abbas, 3 gün boyunca bir dizi temasta bulunacak. Başbakan Tayyip Erdoğan'la da görüşecek.

Açıklamada, ziyaretin, 29 Kasım 2012 tarihli Birleşmiş Milletler Genel Kurulu oturumunda yapılan oylama sonucunda Filistin'in Birleşmiş Milletler'de ''üye olmayan gözlemci devlet'' statüsü kazanmasının ardından Devlet Başkanı Abbas'ın yurt dışına yapacağı ikili çerçevedeki ilk resmi ziyaret olması bakımından dikkatleri üzerine çekiyor. HAMAS’ın Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’in Gazze’ye yaptığı ziyaret ve bu ziyarette konuşmak için çıktığı kürsüde filistinlilerin önünde Özgür Suriye Ordusu bayrağını dalgalandırması İsrail’i ve Cumhurbaşkanı Şimon Peres oldukça kızdırdı. Peres, Meşal'ın bu girişimleri sonucunda Filistin’i ancak ılımlı Mahmud Abbas temsil edebilir açıklamasında bulundu.

Bugün Hamza Türkmen’in katılacağı A HABER’deki programda Abbas  ziyaretinin nedenleri, HAMAS-FKÖ ilişkileri ve son Gazze saldırısı üzerinde durulacağı bekleniyor.

Haksöz-Haber

HABERE YORUM KAT