1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Magazin figüründen menkul siyasal hurafelere neden sarılıyorsunuz?
Magazin figüründen menkul siyasal hurafelere neden sarılıyorsunuz?

Magazin figüründen menkul siyasal hurafelere neden sarılıyorsunuz?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin Mustafa Ceceli üzerinden anlattığı hac anısı tartışılmaya devam ediliyor.

10 Temmuz 2022 Pazar 14:12A+A-

HAKSÖZ HABER

AK Parti Yerel Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 6 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ATO Congresium'da düzenlenen "AK Parti'nin Önceki Dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nın açılışında şarkıcı Mustafa Ceceli’nin kendisi anlattığı hac anısını dinleyenlere aktarmıştı.  

"Beni bir müddet önce Kabe'den Mustafa Ceceli aradı. Dedi ki; ‘Mehmet Abi ben Hac'dayım ama tavaf edemiyorum.’ Mustafa hayırdır dedim, hayranların Kabe'yi mi bastı, niye tavaf edemiyorsun?

‘Hayır abi değil’ dedi. ‘Önümde bir Türk Bayrağı var, bütün Hüccac; esmer, Uzak Doğu'dan gelmiş sarı benizliler, küçük boylular, hiç tanımadığım milletten insanlar, önce geliyorlar Kabe'de beni durduruyorlar. Bayrağı öpüyorlar, sonra da elimden tutup Kabe'ye çeviriyorlar beni. Elimi açtırıyorlar, Recep Tayyip Erdogan diye duaya başlıyorlar”

Mehmet Özhaseki’nin anlattığı bu anı farklı yönlerden tartışma konusu yapıldı. Geçtiğimiz gün ise konu hakkında açıklama yapmak zorunda kalan Özhaseki şunları söyledi: "Dün akşam Twitter'da baktım bayrak başka bir hale uçuyor. Neden? Kabe'den haberleri yok, namazdan haberleri yok, müslüman insanın değerlerinden haberleri yok. Yok, yok, yok... Orada garip insanlarımızın Cumhurbaşkanına dualarından da haberleri yok. Onu öğreniyorlar, hoşlarına gitmiyor" 

Özhaseki konuşmasında Mustafa Ceceli'nin kendisinin aile yakını olduğu bilgisini de vermiş. Sol-Kemalistlerin Müslümanların Erdoğan’a gösterdikleri ilgiyi hedef alması gülünç. Kendi acınacak hallerine baksalar daha yerinde olur! Geçmiş dönemlere göre azalmış olsa da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle Arap coğrafyasında güçlü bir imajı var. Yapılan bazı araştırmalar da bunu kanıtlıyor:

Asıl mesele Mehmet Özhaseki’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bulunduğu bir ortamda onu yüzüne karşı övmesi. Bu davranış Müslüman hassasiyetleri açısından hiç hoş görülmeyen bir davranıştır. Liderlere yönelik hamaset dolu anlatılar her zaman toplumlara fazlasıyla zarar vermiştir… Özhaseki bunu unutmuş olabilir, hatırlatması bizden!

İşin bir diğer boyutu ise Mustafa Ceceli’nin kim olduğu ile alakalı. Eski eşiyle ayrılık süreçlerinde yaşanan ahlak dışı tartışmalarla gündem olan Ceceli’nin evliyken başka bir ilişkisi olduğu öne sürülmüş o da eski eşini hemcinsleriyle gayri ahlaki ilişki içinde bulunmakla suçlamıştı.

Mehmet Özhaseki’nin kimlerle ahbaplık kuracağı kendisinin bileceği bir iştir fakat netice olarak tamamen gayri ahlaki tartışmaların içerisinde mide bulandıran ilişki biçimleriyle anılan bir kimsenin “hac” anısı üzerinden lider övgüsü yapmaya çalışmak nasıl bir iştir? Erdoğan’a olan “sevginizi” göstermek için magazin figüründen menkul siyasal hurafelere neden sarılıyorsunuz?

HABERE YORUM KAT

4 Yorum