1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “Mafya vesayeti siyaseti tanzim edemez!”
“Mafya vesayeti siyaseti tanzim edemez!”

“Mafya vesayeti siyaseti tanzim edemez!”

​​​​​​​Kenan Alpay, Alaattin Çakıcı ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan tartışmaları değerlendirdi.

19 Kasım 2020 Perşembe 14:39A+A-

Kenan Alpay, Mehmet Özmen’in AKİT tv’de hazırlayıp sunduğu ‘Ülke Gündemi’ne konuk oldu.

‘’Siyaseti ve siyasetçiyi siyaset dışı aktörlerin tanzim etmesine asla müsaade etmemeliyiz’’ diyen Kenan Alpay şu sözlerle Alaattin Çakıcı’nın Kemal Kılıçdaroğlu’na dönük tehditlerini yorumladı:  

Biz nasıl askeri vesayete, bürokratik oligarşiye karşı çıktıysak aynı şekilde mafyanın vesayetine de karşı çıkıyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu’nun eksiklerini, yanlışlarını, çelişkilerini tartışmak siyasetin ve siyasetçinin işidir. Ne olursa olsun tehditvari, şantajvari birtakım açıklamalarla üstelik de en basit, en mübtezel insanların dahi güvenmeyeceği kabadayı açıklamalarla bu yorumları yaparsanız, Hükümetin ortaya koyduğu meşru siyaseti sabote etmeye niyetlenmişsiniz demektir.  

Suç örgütü liderinin tutumu kabul edilemez  

Ben bunu tek kelime ile AK Parti hükümetinin yargıda, hukukta reform, ekonomide yeni yatırımlar söylemini sabote etmeye matuf bir açıklama olarak görüyorum. Adalet Bakanı’nın fikir ve ifade hürriyeti, yargıda tutuksuz yargılama esastır söyleminin olduğu bu günlerde, suç örgütü liderliğinden yıllarca cezaevinde yatmış birinin ana muhalefet liderine yönelik tutumu kabul edilemez. 

Devlet Bahçeli’nin tüm bunları ifade etmesi gerektiğini düşünüyorum 

Biz süngüyü reddettik, lanetledik ve bu tehdidi gündeme getirenleri tarihe gömdüysek, bize veya siyasetçiye ‘bakla kazığı’ üzerinden bir nizamat vermeye kalkışanları da aynı şekilde lanetleyerek tarihe gömeriz. 

Mafyanın kendi içinde hesaplaşması başka bir şey bir bakanı, bir başbakanı, bir cumhurbaşkanını veya parti liderini tehdit etmesi başka bir şeydir. Biz siyasi ve ideolojik anlamda kavgamızı neden Alaaddin Çakıcı’ya, Sedat Peker’e havale edelim! En başta Devlet Bahçeli’nin tüm bunları ifade etmesi gerektiğini düşünüyorum. 

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum