1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Macron’dan “Dağlık Karabağ Azerbaycan toprağıdır” itirafı
Macron’dan “Dağlık Karabağ Azerbaycan toprağıdır” itirafı

Macron’dan “Dağlık Karabağ Azerbaycan toprağıdır” itirafı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron 30 yıldır Ermeni işgalinde olan Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olduğunu kabul etti.

23 Kasım 2020 Pazartesi 19:57A+A-

Ermenistan için yardım organizasyonuna katılan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Uluslararası hukuka göre Dağlık Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır. Egemen devletin talebi olmadıkça da müdahale etme hakkınız yoktur" diye konuştu.

Macron, Dağlık Karabağ'da bulunan Ermeniler için yardım toplayan Fransız Ermeni Destek Fonu'nun merkezini ziyaret ederek Ermeni toplumuna destek verdi.

Karar’ın naklettiğine göre, orada bulunan bir genç, Macron'a seslenerek, "Terörle mücadele kapsamında, (Dağlık Karabağ'a) müdahale etmek için sizi engelleyen nedir" diye sordu.

Macron ise verdiği cevapta,  “Uluslararası hukuka, Birleşmiş Milletler'in tanımlamasına göre Dağlık Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır. Egemen devletin talebi olmadıkça da müdahale etme hakkınız yoktur. Mesela Mali'ye müdahale ettik, çünkü devlet 'teröristler bize saldırıyor' diyerek bizi davet etti. Suriye bölgesinde ise koalisyon güçlerine katıldık, çünkü teröristler yine devletlere saldırıyordu. Dağlık Karabağ'da ise durum çok farklı, bu yüzden daha kompleks bir olay" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT