1. HABERLER

  2. HABER

  3. LYS'de Usûlsüzlük İddialarına İlişkin Soruşturma Başlatıldı
LYS'de Usûlsüzlük İddialarına İlişkin Soruşturma Başlatıldı

LYS'de Usûlsüzlük İddialarına İlişkin Soruşturma Başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, 2014 Lisans Yerleştirme Sınav’nda (LYS) usûlsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı.

12 Kasım 2015 Perşembe 12:47A+A-

KPSS'deki usûlsüzlük soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, Fetullah Gülen'in akrabası olan ve aynı adı taşıyan İzmir Yamanlar Koleji öğrencisi Fethullah Gülen'in Türkiye 3'üncüsü olduğu 2014 LYS'de “güçlü usûlsüzlük şüpheleri” bulunması üzerine soruşturma talimatı verdi.

Savcı Erkman'ın, bir avukatın attığı “Sayın savcım, örgüt lideri tespit edilmiş. HTS kayıtlarıyla uğraşmayın. Belki iddianameye yardımcı oluruz.” tweeti ve paylaştığı Fethullah Gülen isimli öğrencinin LYS sonuç belgesini de ihbar kabul ettiği öğrenildi.

2014 LYS sonuçlarına göre derece yapan dershanelerin isimlerini paylaşan “Örgüt şeması hazır” ve “Sayın savcım, burada tüm soruları doğru cevaplayan bir FEM Dershanesi öğrencisi var. Dikkatinizi çekebilir.” tweetlerinin de ihbar kabul edildiği belirtildi.

Öğrenci Fethullah Gülen'in, Türkiye 3'üncüsü olduğu soruşturmaya konu sınavın cemaat üzerinde oluşan olumsuz algının kırılması amacıyla özel olarak seçildiği iddia ediliyor.

AA

HABERE YORUM KAT