1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Lütfü Savaş ırkçı kışkırtmayı şimdi de deprem üzerinden sürdürüyor!
Lütfü Savaş ırkçı kışkırtmayı şimdi de deprem üzerinden sürdürüyor!

Lütfü Savaş ırkçı kışkırtmayı şimdi de deprem üzerinden sürdürüyor!

Hatay'da deprem Türk, Kürt, Arap ayırmadan binlerce can aldı ama Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş böyle bir ortamda dahi ırkçı bir söylemle hedef gösterme çabasında…

20 Şubat 2023 Pazartesi 18:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok zarar verdiği yerleşim yeri belki de Hatay. Irkçı söylemleriyle tanınan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise depremin sebep olduğu yıkım ile uğraşacağı yerde milliyetçi popülizm peşinde!

İşin özünde Lütfü Savaş’ın sorumlulukları deprem öncesine dayanıyor. Her fırsatta mültecileri hedef haline getirmeye çalışan Savaş mesaisini Hatay’ın deprem riskine karşı güçlendirilmesine harcayabilirdi. Ancak Savaş önderliğindeki CHP Hatay İl Teşkilatı Hatay’daki bina stokunun bir şekilde yenilenmesine imkan sağlayan projeleri engellemek ile uğraştı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 2019'daki yerel seçimlerde siyasi emelleri uğruna kentsel dönüşüm projesi karşıtı miting düzenledi. Emek Mahallesi'nde Hataylılarla bir araya gelen CHP’li Savaş, kentsel dönüşüm projesini bir dayatma olarak nitelemişti.  

Sene 2023 olduğunda ise yaşanan depremin ardından Lütfü Savaş, sosyal medya hesabı üzerinden, kentten ayrılan depremzedelere çağrıda bulunurken milliyetçi hamaseti kusmayı da unutmuyor:

Şunu bilmek lazımdır; kırk asırlık Türk yurdu hepimizin anavatanı ve bundan sonra da kırk asırlık Türk yurdu, Türk yurdu olmaya devam edecek. Bunun için biz her şeyi yapmaya başladık ve tekrardan Hatay’ı hak ettiği şekilde cazip bir şehir haline getireceğiz.

Hatay, kırk asırlık Türk yurdu; Hatay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Tayfur Sökmen’in ve hepimizin ecdadının bize emaneti… Hatay bizimdir, bizim kalacak. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kimse malını satmasın, kimse toprağını satmasın, kimse gelecek adına umutlarını kırmasın.

Hatay yerle bir oldu. Binlerce insan can verdi. Türkler, Kürtler, Araplar bu enkazın altında kaldı. Birlikte durarak direnmeye çalıştılar. Günlerdir dünyanın her yerinden insanlar kimseyi ayırt etmeksizin Hataylılar için koşturuyorlar.

Lütfü Savaş ise milliyetçi-ırkçı söylemlerle hamaset peşinde koşarak kaos ortamı oluşturma peşinde! Hatay’ın yardıma ihtiyacı varken bu ayrıştırıcı ve düşmanlığı besleyen siyaset dili zarardan başka bir şey getirmez.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum