1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3.  "Lütfen eşime sahip çıkın!"
 "Lütfen eşime sahip çıkın!"

 "Lütfen eşime sahip çıkın!"

Doğu Türkistanlı muhacirlerin Çin’e iade edilme korkusu artarak devam ediyor!

26 Mayıs 2021 Çarşamba 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Doğu Türkistanlı Nurzad Abdulcelil 20 Mayıs günü evinden apar topar karakola götürüldü. Terörle Mücadele tarafından gözaltına alınan Abdulcelil, 4 gün karakolda tutulduktan sonra Çin’e iade edilmek üzere Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Geri Gönderme Merkezi önünde nöbet tutan Nurzad Abdulcelil'in eşi yetkilerin ve toplumun eşine sahip çıkmasını istiyor. Doğu Türkistanlı muhacirlerin yaşadıkları geri iade edilme korkusu Türkiye için vicdani ve ahlaki bir kırılma olma yolunda hızla büyüyor.

Zorba Çin yönetiminin baskıları karşısında tavizsiz bir tutum takınamayan Türkiye, Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için sığınak olma görevini bir zamandır layıkıyla yerine getiremiyor. Nurzad Abdulcelil’in yaşadıkları sadece bir örnek. Benzer durumda olan yüzlerce muhacir olduğu da unutulmamalı.

Bu bağlamda muhacir bir peygamberin ümmeti olarak tüm muhacirlere sahip çıkmalıyız. Doğu Türkistanlı, Suriyeli veya Mısırlı fark etmeksizin Allah’ın bizlere emaneti olan kardeşlerimize karşı işlenen hak ihlallerini duyurmalı ve farkındalık oluşmasını sağlamalıyız!

Müslim’de geçen bir hadiste Allah Resulü (sav) şöyle buyuruyor: "Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu (zalimlere de) teslim etmez. Kim din kardeşinin bir ihtiyacını giderirse, Allah da onun ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümanın bir sıkıntısını giderirse, Allah da onun kıyamet sıkıntılarından birini giderir. Kim bir Müslümanın (kusurunu) örterse Allah da kıyamet günü onu örter."

Nurzad Abdulcelil başta olmak üzere zalimlere teslim edilme korkusu yaşayan tüm muhacirlerin yaşam hakkı ve tüm insani haklarının gereği olan yükümlülükler yerine getirilmelidir. Hem dünyada hem ahirette izahı mümkün olmayan politik adımların vebali oldukça ağır yaşanacaktır. Sorumlular sorumlu hareket etmelidir! 

NOT: Gözaltına alınıp Geri Gönderilme Merkezi'nde tutulan Doğu Türkistanlı Nurzad Abdulcelil serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum