1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Liva-ul Hak Komutanı: Esed Kaybettikçe Katlediyor!
Liva-ul Hak Komutanı: Esed Kaybettikçe Katlediyor!

Liva-ul Hak Komutanı: Esed Kaybettikçe Katlediyor!

Arkadaşımız Yılmaz Bilgen, direnişçilerin özgürleştirdiği Rakka'da Liva-ul Hak komutanlarından Ebu Zeynep ile görüştü.

05 Aralık 2013 Perşembe 17:37A+A-

HAKSÖZ-HABER

2013 Martında muhalif güçlerin ele geçirdiği ilk vilayet olma özelliğini taşıyan Rakka şehrine giren gruplar arasında yer alan Liva-ul Hak grubu komutanlarından Ebu Zeynep “Esed tükeniyor ve tükendikçe de katliamlarını artıyor.” dedi.

Arakadaşımız Yılmaz Bilgen’e konuşan Ebu Zeynep 4 erkek kardeşi ve babasının da dâhil olduğu grubuyla ilk günlerden bu yana direnişin içerisinde olduklarını belirtiyor.

Evli ve 3 çocuk babası olan Ebu Zeynep 31 yaşında. Savaştan önce hukuk fakültesi 3. sınıf öğrencisi olan Ebu Zeynep, Rakka’nın özgürleşmesinden sonra mücadeleyi ağırlıklı olarak çevre ilçelere ve Haseki’ye kaydırdıklarını ifade ediyor.

Liva-ul Hak komutanı Ebu Zeynep geçtiğimiz günlerde Rakka merkezine atılan Scud füzesi ve çevrede süren savaşın seyrini şu sözlerle özetledi:

“Rakka, Allah’ın izniyle bu yılın 3. ayında 3 aylık bir kuşatmanın ardından özgürleşti. Vali ve Baas Partisi Rakka sorumlusunu esir aldık. Sonra yürütülen müzakere ile Vali’yi serbest bıraktık ancak Baas Partisi iorumlusu infaz edildi. Esed birlikleri de şehri terk ettiler.

Rakka çevresinde ise Esed üç askeri birlikle varlığını sürdürüyor... 93. Tugay, Tabka Askeri Havalimanı ve 17. Tümen buradaki rejime ait askeri birlikler...

Son birkaç aydır başta 17. Tümen olmak üzere bölgede bulunan askeri güçlere yönelik muhaliflerce ciddi operasyonlar gerçekleştirildi. Yine Haseki ili kuşatıldı. Esed hem Rakka çevresinde hem de Haseki’de büyük kayıplar verdi. Son günlerde sivil yerleşim birimlerine yönelik bombalamalar da bu kayıpların verdiği panikle yapılan saldırılar. Seyfud-Devle Caddesi ve 23 Şubat Caddesine attığı Scudlarla 45 sivili şehit etti. 200 yaralımız var.

Onun sivillere dönük saldırıları akıbetini değiştirmeye yetmeyecek. Bu halk Esed’i ve diğer katilleri bu ülkede istemiyor. Ancak Uluslararası siyaset simsarları bizi özgür bir Suriye’den mahrum etmeye kararlılar. Bitik bir figür olan Beşşar Esed’i yeniden Suriyelileri “terbiye” etmesi için güçlendiriyorlar! Biz kararımızı çoktan verdik. Bu uğurda bunca şehit ve gazimiz var. Allah’ın izniyle hiçbir güce boyun eğmeyeceğiz.”

Ebu Zeynep, grubuyla bir süre önce Suriye’nin en büyük gaz üretim tesislerinden birisini düzenlediği baskınla ele geçirdi.

Beşşar Esed’in başına para ödülü koyduğu genç mücahid onlarca kez kurşunlanmasına rağmen Liva-ul Hak komutanlığını büyük bir kararlılıkla sürdürüyor.

Kendisine Cenevre-2 Konferansından beklentisini sorduğumuzda aldığımız cevap kısa ve oldukça manidar idi:

“Bu toplantı Suriye’nin özgürlük direnişini bitirmekten başka anlam taşımıyor. Bizim için de yok hükmündedir!”

abu-zeynep-liva-ul-hak2.jpg

abu-zeynep-liva-ul-hak3.jpg

abu-zeynep-liva-ul-hak4.jpg

Liva-ul Hak grubunun bir gaz tesisini ele geçirmesinden sonra çekilen görüntüler:

HABERE YORUM KAT