1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. ‘Lider tapıcılığı’nın geldiği nokta! ‘1930’ları eleştirmek de yasak!!
‘Lider tapıcılığı’nın geldiği nokta! ‘1930’ları eleştirmek de yasak!!

‘Lider tapıcılığı’nın geldiği nokta! ‘1930’ları eleştirmek de yasak!!

​​​​​​​CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Altan Tan’ın Mustafa Kemal’in ırkçı politikalarını gündeme getirmesi üzerine Hulki Cevizoğlu, atasının eleştirilmesine tahammül edemeyip programı terk etti.

24 Mart 2021 Çarşamba 16:54A+A-

Selahaddin E. Çakırgil’in bugünkü yazısındaki konu hakkındaki yorumu:

"Evvelki gece, CNN Türk’de, ‘HDP’nin kapatılması için dâva açılması’nın tartışıldığı bir program vardı. (Bu kapatma konusuna 7 Mart tarihli yazımda değinilmişti). 

Programın konuklarından Altan Tan, ‘Kürd meselesinin temellerini 1930’larda uygulanan siyasetlerde aramak gerektiği’ni söyleyince; şimdi sosyoloji doktoru unvanını da kazanan bir kişi, ‘Ben bu cahilce sözleri dinlemek zorunda mıyım? Tarihten, sosyolojiden uzak, gerçek dışı propagandaya âlet olmak zorunda mıyım?. ‘1930’larda kürd yok’ denmiş.. (…) Atatürk hakkında gizli hakaretler var.. ‘1930’lar’ diyor.. PKK propagandası yapıyor..  Ahmed Hakan müdahale etsene!’ diye küplere biniyordu.  Halbuki, Osmanlı’dan sonraki dönemde, ‘80 yıl boyunca, tek bir ‘etnik unsur’dan başkasının kabul edilmediği’ gerçek değilmiş gibi ve ancak, son 20 yıla yakın zamandır, biraz normalleşmeler sağlanmışken; nevzuhûr sosyoloğumuz, bir siyasî lidere ‘tapınırcasına’ bağlılık krizlerine kapılıp; ‘Niye sessiz kalıyorsun Ahmed Hakan? ’ diye sunucuyu da azarlamaya kalkışınca, ondan, ‘Ne diyorsun yavv, kendinize gelin!’ gibi bir karşılık alıyordu.

Bu kişi, daha önceki bir tartışma proğramında da, ‘tapındığı kişi’den derlenmiş sözler okuyor ve karşısındakine, ‘Ben âyet ve hadis de okuyabilirim.. Bir cümle de siz, filândan bir söz nakletseniz n’olur sanki..’ diyordu, yalvarırcasına..

‘Lider tapıcılığı’ ve ‘putlaştırma’  bu değilse, başka nasıl olur?"

HABERE YORUM KAT

12 Yorum