1. YAZARLAR

  2. Perihan Mağden

  3. Lider Özkan’ın şoklatan satışı
Perihan Mağden

Perihan Mağden

Yazarın Tüm Yazıları >

Lider Özkan’ın şoklatan satışı

15 Mayıs 2008 Perşembe 04:19A+A-

Büyük ‘ulusalcı’ (bu kelimeyi daha fazla mundar etmeden ‘yerelci’ hatta ‘yerel’e geçsek?) ‘solcu’ ‘muhalif’ Kanaltürk Partisi’nin Başkanı, feci etkileyici hatip Tuncay Özkan partisini, pardon kanalını sattı, biliyorsunuz.
Umutlarını, Bu Muhalif Hareket’e bağlayan BizKaçkişiyizKomcular çokçok şoklanmışlar, Liderleri (şimdi satılmış) kanallarına çıkıp kâh ağlayıp kâh bağırarak, kâh küfredip kâh sızlayarak, nasıl mecbur kaldığını satmaya saçıklamadan önce,
“Siz de mi bu halka YALAN söylediniz?” “Lütfen satmadığınızı, YALAN olduğunu söyleyin” yollu mesajlar uçuşmuş Bizkaçözgecanız’da.
YALAN ha? Tuncay Özkan ha?
Her neyse: sonra Bizkaçkişiyiznok-
tafanfinfon’dan bi açıklama yapılmış “Kanaltürk’le âlâkamız yoktur. Olmamıştır. Olmayacaktır” yollu da-
ortam (bi nevi) rahatlamış.
Bu Müthiş Muhalif Halk Hareketi Özkan Liderliğinde, kanalsız da devam edecek-miş yani. İlk şoklanmanın ardından çabucak esiveren Teselli Meltemleri!
Biliyorsunuz Doğan Grubu’ndayken Aydın Doğan’a ‘baba, babacığım’ demekten helak olan Tuncay Özkan, Mesut Yılmaz Askılığı’nın mükâfatı olarak Şov Haber’in başına geçirildiğinde aldığı 3-5 milyon dolar transfer parasını, Milli Rulet Masası’nda doğru noktaya yerleştirerek
25 MİLYON DOLAR değerindeki muhalif mi keskin, kanalını yarattı.
25 milyon dolar’a sattığı söyleniyor kanalını; ama tam belli değil. Zira ulusal kanal olma hakkını mahkeme kararıyla tekrar kazanırsa bi 5 milyon dolar(cık) daha alacakmış Akanİpek Grubu’ndan.
Vatan’dan Mustafa Mutlu’ya “Zaten borçlarının 24 milyon dolar tuttuğunu” söylemiş. Ki, piyasada borçlarının 7 milyon dolar olduğu rivayetleniyormuş Özkan’ın.
NE borçlarının TAM ne kadar tuttuğu belil Özkan’ın, ne de bu ballı satıştan cebinde NE kadar kalacağı.
Ama NE kadar kaldığının/kalacağının hiçbir önemi yok. Zira: hay’dan gelen huy’a gidecek. Liderlik Yarışı’nda ipi göğüslemesine ramak kalmış olduğuna inanan Özkan, kasaba kasaba ova yamaç dağ tepe dolaşarak Ne Şirin Anadolu’yu, siyasi mücadelesine Full Front atılacak. En nihayet.
Sandviç ve ayran’a, döner-ekmek ve otobüs mazotuna gidecek paraların miktarını TAM öğrenemeyeceğiz yani Özkan’dan.
Aynen: Cumhuriyet Partisi’nden aldığı 13 belgeselin ederi olan miktarın
üç buçuk trilyon mu, dört trilyon mu, yoksa beş trilyon mu olduğunu asla öğrenememiş olmamız gibi.
“Şırılpırıltı Avize Sanayi A.Ş. Kuruluşu: 1963” filan olan bir aile şirketine Kastamonu’daki videocunun çektiği/çekebileceği bir ‘belgesel’ niteliğindeymiş bu milyonlarca dolar ‘değerindeki’ çalışma da.
CHP gün yüzüne çıkarmadı.
Göstermedi. Utandı.
Ama elinde 3 kâğıtla, ‘belgeselin’ yapımından epey zaman sonra kesilmiş, Tuncay Özkan’ı yine basbas bağırırken izleme zevkine eriştim kendi kanalının anahaberlerinde. Mesela.
“Sor bak, Emre; halkımız bunlar açıklansın istiyor!” diye azarlıyor.
Emre (Kanaltürk’teki bahtsız spiker çocuk) elli dokuzuncu kez sorar gibi yapıyor Özkan’ın elinde salladığı YAŞAM Avcılık ve Sigortacılık mıdır nedir, işte Kanaltürk’ün esas sahibi görünen şirketten kesilmiş görünen faturaların ehemmiyetinin önemini.
Ara ara Kanaltürk’te yakalamak belgesel niyetine oluyordu Özkan’ı.
Alt dişlerini göstere göstere bir bağırma anları var. Milli Eğitim Bakanı’ndan Başbakan’a sürekli herkese ‘KÖPEK! ALÇAK!’ diye küfrediyordu.
Hayvanlar Âlemi’nden 1 metafora bunca sardırmış bulunan Özkan, Kemal Kerinçsiz’de de olduğu üzre, alt dişler gözüke gözüke bağırırken, daha ziyade ‘sırtlan’ tabir edilen bir vahşi doğa yaratığı insanın aklına düşüyor, oysa.
Sonra ‘delege’ olarak sızamadığı CHP Kurultayı’na ‘Frigocu Çocuk’ kimliğiyle, pardon Kanaltürk Naklen Yayıncısı kimliğiyle sızdığında da- Aynı lafı yüz otuz üç kere çevire evire söyleme huyuyla, hem Baykal’ın ‘Yeniden Başkan’lığını çok kutlar edalardaydı; hem de habire ‘Süpermen yükselir yerden. Halka döner ve bir şeyler söyler’ lafına bağlamıştı.
Süpermen yerden yükseldi. Halka döndü ve NE söyleyecek şimdi? Özkan’ın takıldığı yerden devam edersek, Baykal’ın söyleyecek laga luga’dan başka hiçbir şeyi olmadığını biliyoruz.
Babacı Özkan da bunu ‘hissediyor’, ve kendinin söyleyecek pek çok şeyi varmış, ağzında ne kadar çok tükrük köpürtürse o kadar duygulanmış, taşmış sabırsızlıktan, isyanlardan sanrısıyla-
Özkan, 25 milyon dolarlık yükseldi şimdi. Vergi, sigorta, maaş vs. borçlar temizlenince; yerden NE kadar yükselip Esas Hakiki Süpermen olarak ‘EuroKanaltürk’ isimli elde kalan kanalından da saydırarak, NE müthiş laflar etmeye devam edecek göreceğiz şimdi.
Halka. Halkına. Halka halka.

Radikal gazetesi

YAZIYA YORUM KAT