1. HABERLER

  2. HABER

  3. Lice'de Üç Asker Daha Yaralandı
Lice'de Üç Asker Daha Yaralandı

Lice'de Üç Asker Daha Yaralandı

Lice’de yapılan müdahalede yaralanan asker sayısı yediye yükseldi. Çatışma devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığı, PKK’nın bir günde 8 eylem gerçekleştirdiğini ifade etti.

01 Haziran 2014 Pazar 07:27A+A-

Diyarbakır'ın Lice ilçesinin Tapantepe mevkiinde, akşam saatlerinde toplanarak yolu trafiğe kapatan göstericilere jandarma özel harekat timleri müdahale etti. Jandarmaya bu esnada çevredeki tepelerden uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çatışma devam ediyor.

Çatışmada yaralanan üç asker helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumu ağır.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bingöl'ün Karlıova ilçesi Hacılar köyü bölgesi ile Bingöl-Erzurum karayolu trafiğe kapatıldı; 300-400 kişilik bir grup ise Muş-Bingöl yolunu kapattı; Diyarbakır-Bingöl yolu da güvenlik nedeniyle kapatıldı; Diyarbakır Lice’de jandarma ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş edildi; birçok yerde kaçırma, yakma ve sabotaj eylemleri düzenlendi. 

Kıralan Mahallesi'nde de ateş edilmişti

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki Kıralan Mahallesi'nde jandarma özel harekat timine uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldığını ve ateşe anında karşılık verildiğini belirtti. Genelkurmay, ateş açan grup için "Bir grup bölücü terör örgütü mensubu" ifadesini kullandı.

Jandarmaya el bombası atmaya çalışan kişinin eli koptu

Genelkurmay, Lice'deki eylemlerde yaralanan askerlerle ilgili de bilgi verdi. Buna göre; bir astsubay atılan parça tesirli el yapımı bombalarla, bir Jandarma Uzman Çavuş atılan taşlar sonucu, bir Jandarma Uzman Çavuş, atılan parça tesirli el yapımı bombalar ile, bir Jandarma Uzman Çavuş da atılan havai fişeğin yanında patlaması nedeniyle, çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı.

Olay esnasında, el yapımı bomba hazırlayan bir kişinin elinin, bombanın patlaması sonucu koptuğu belirtildi. Lice'deki operasyonlarda, 17 adet molotof kokteyli, 48 adet havai fişek, dört adet çivi ile takviye edilmiş el yapımı bomba, bir adet diz üstü bilgisayar, bir adet cep telefonu ele geçirildiği ifade edildi. 

Muş- Bingöl kara yolu trafiğe kapatıldı

Genelkurmay açıklamasında,  300-400 kişilik bir grubun, Muş/Varto Leylek köyü bölgesinde, 40-50 aracı durdurarak Muş/Varto-Bingöl/Karlıova karayolunu trafiğe kapattığı belirtildi. Açıklamada; "30 Mayıs 2014 saat 19.05 sularında, eylemcilere müdahale edilmiştir. Eylemcilerin mukavemetine rağmen, söz konusu yol saat 22.00 itibariyle trafiğe açılmıştır. Olaylar esnasında eylemciler olay yerinde bir kamyon ve bir kepçeyi yakmışlardır." denildi. 

Diyarbakır-Bingöl yolu trafiğe kapalı

Açıklamada, Diyarbakır-Bingöl kara yolunun güvenlik nedeniyle halen trafiğe kapalı olduğu ve bölgedeki operasyonların devam ettiği belirtildi. 

Beştüşşebap’ta 3 kişi kaçırıldı

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak/Beytüşşebap Çığlıca Köyü'nde Tabur Komutanlığı hizmet binası inşaatına mermer taşıyan üç çekici aracın yakıldığını, üç şoförün de kaçırıldığını açıkladı. 

 

HABERE YORUM KAT