1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya’da Darbe Karşıtı Eylemler Devam Ediyor
Libya’da Darbe Karşıtı Eylemler Devam Ediyor

Libya’da Darbe Karşıtı Eylemler Devam Ediyor

Libya’da darbe karşıtı eylemler bu hafta da devam etti.

13 Eylül 2014 Cumartesi 18:44A+A-

LOKMAN DOĞMUŞ / HAKSÖZ-HABER

“17 Şubat devriminin temellerine bağlılık” adıyla yapılan gösteriler yedinci haftasında. Trablus, Bingazi, Sebha, Mısrata ve diğer bir çok şehirde Cuma günü yapılan gösterilerde Fecr-i Libya güçlerini destekleyen konuşmalar yapıldı. Gösterilerde henüz görevi devretmemiş olan meclisin atadığı Ömer el Hasi hükümetine destek verildi ve dış müdahaleye karşı çıkıldı. Darbeyi lanetleyen sloganların atıldığı, yeni seçilen ve darbeyi destekleyen meclisin gayri meşru olduğuna dair dövizlerin taşındığı gösterilere katılanların fazlalığı dikkat çekti. Öte yandan bu gün de Birleşik Arap Emirliklerinin Londra ve Berlin büyükelçilikleri önünde aynı amaçla gösteri düzenleyen Libyalılar BAE ve Mısır’ın Libya’ya saldırısını kınadı.

Trablus’ta Şehitler Meydanı’nda yapılan gösteride Libya Fetva Kurulu başkanı ve Libya Genel Müftüsü Sadık Gıryani bir konuşma yaptı ve darbeye karşı tek yürek olunmasını istedi. Gıryani herkesin görevini yapması gerektiğini, devrimin yolundan sapmaması için çalışmaya devam edilmesini istedi ve darbecilere destek verenleri uyardı. Gıryani, terör ve kafa kesmenin İslam'ı ve İslami öğretileri temsil etmediğini de söyledi.

Libya’da darbeci Halife Hefter ve onu destekleyen gruplarla darbeye karşı olan İslami gruplar arasında süren şiddetli çatışmalardan sonra darbeciler bir çok mevzisini kaybetmiş durumda. Son olarak yeni seçilen meclisin darbecilerin elindeki Tobruk’ta toplanması ve darbeye destek vermesi ve darbe karşıtlarını terörist olarak nitelemesi Libya’da tepkilere neden olmuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT