1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Laiklik çanları çalmaya başladı!
Laiklik çanları çalmaya başladı!

Laiklik çanları çalmaya başladı!

Cumhuriyet gazetesi bugün “Gerici tehlike büyüyor!” manşeti ile çıktı…

17 Mart 2023 Cuma 18:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Sol-Kemalistler yaklaşan seçimler sebebiyle iyice paranoyaklaşmaya başladı. Bir yandan muhafazakar seçmene hitap etmek için "helalleşme, açılım" söylemlerine girişirken bir yandan ise muhafazakar dindarlar hakkında alışıldık tahkir edici yaklaşımlarını sürdürüyorlar.

AK Parti ile ittifak kurma hazırlıklarındaki Hüda Par’ın ardından Semerkand Vakfı çatısı altında örgütlenen Menzil cemaatinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek açıklaması yapması sol-Kemalistlerin çılgına çevirmiş.  Cumhuriyet gazetesi bugün “Gerici tehlike büyüyor!” manşeti ile okurlarının karşısında çıkmış.

fru6rq-xsaaltlm.jpg

Laiklik karşıtı yapılar Cumhur’da birleşiyor” alt başlığına sahip olan manşet CHP’nin “helalleşme” söyleminin sol-Kemalist çevrelerde hiçbir karşılık bulmadığının da kanıtı aslında. Manşetin altına iliştirilen karikatür ise düpedüz İslam düşmanı!

Seküler kesimin seçimi kazanmak için geliştirdikleri politikalar ortaya amorf, popülist bir siyasal hareket tarzı çıkarttı. Hem yaklaşmaya hem uzaklaşmaya çalışan bu sorunlu ruh halini siyaset bilimi kadar psikolojinin de incelemeye alması gerekiyor!

whatsapp-image-2023-03-17-at-10-24-16.jpeg

 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum