1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ...

  4. Ladin'in Naaşı Şüphelere Yol Açtı
Ladinin Naaşı Şüphelere Yol Açtı

Ladin'in Naaşı Şüphelere Yol Açtı

Ladin'in Pakistan televizyonlarında gösterilen naaşı şüphelere yol açtı. Ayrıca şüphe uyandıracak farklı gelişmeler da yaşanıyor.

02 Mayıs 2011 Pazartesi 09:40A+A-

Ladin'in şehadeti ile ilgili şüphe uyandıran gelişmeler yaşanıyor… Ladin'in yüzünü gösteren resmin on yıl önce çekilen resim olduğu ve üzerinde oynamalar yapıldığı iddia ediliyor.

ABD Başkanı Barack Obama dün gece dünya basınına yaptığı açıklamalarda Bin Ladin'i Pakistan'da öldürdüklerini iddia etmişti.

Ladin'in cesedinin de ellerinde olduğunu açıklayan ABD daha sonra cesedi denize attığını savundu. ABD'nin bu iddiası ve Taliban'ın "Ladin öldürülmedi" açıklaması üzerine bir de basına verilen şüpheli resim kafaları karıştırdı.

Ladin'in Pakistan televizyonundan yayımlanan resminin orijinal olmadığı iddia ediliyor. Televizyonlardan yayımlanan ve net bir şekilde görülmeyen resmin aslında Ladin'in on yıl önce çekilen resmi olduğu ileri sürülüyor. İddiaya göre orijinal resmin üzerinde oynama yapıldı ve Ladin ölü gösterildi.

İşte ABD'nin servis ettiği resim:

Ve Ladin'in 10 yıl önceki hali:

Pakistan Talibanı'ndan da Yalanlama Geldi

Tahrik el Taliban Pakistan (TTP) hareketi, bin Ladin'in öldürülmesi haberlerini yalanladı.

Pakistan merkezli Geo TV tarafından açıklanan habere göre, TTP tarafından yapılan açıklamada el Kaide lideri Usame bin Ladin'in öldürülmediğini ve kendisinin hayatta olduğunu açıkladı.

Pakistan-Afganistan sınırında etkinliği olan ve çeşitli İslami hareketlerin çatısı konumunda bulunan Tahrik el Taliban'ın Afganistan Talibanı ile direk bir bağlantısı bulunmamakta.

 

 

 

HABERE YORUM KAT