1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ...

  4. Ladin’den "Toplumsal Sorun" İçerikli Ses Kaydı
Ladin’den Toplumsal Sorun İçerikli Ses Kaydı

Ladin’den "Toplumsal Sorun" İçerikli Ses Kaydı

Bin Ladin’e ait olduğu belirtilen ses kaydında Pakistan'daki selzedelere yardım çağrısı yapılıyor ve iklim değişikliğine dikkat çekiliyor.

05 Ekim 2010 Salı 16:23A+A-

El Kaide örgütünün lideri Usame bin Ladin'e ait olduğu söylenen yeni bir ses kaydının yayımlandığı bildiriliyor.

Bin Ladin, ne zaman kaydedildiği belirtilmeyen, 11 dakikalık kayıtta doğal afetlerden duyduğu kaygıyı dile getiriyor ve afetzedelere daha fazla yardım edilmesi çağrısında bulunuyor.

Kayıttaki ses ayrıca bugün artık çok daha fazla sayıda insanın, savaşlardan çok iklim değişikliğinden etkilendiğine dikkat çekiyor ve "Pakistan'daki felaket çok büyük ve tarifi zor bir durum" diyor.

Toplumsal sorunlar…

Bin Ladin olduğu belirtilen kişi ayrıca "Şu an karşı karşıya olduğumuz durum, cesur insanlar ve cömert ruhların, Pakistan'daki Müslüman kardeşlerine yardım etmek için derhal ve ciddi şekilde harekete geçmelerini gerektiriyor" diyor.

Ses kaydının bulunduğu yere, afet bölgesinde yardım edilen insanları gösteren bir fotoğrafla Bin Ladin'in fotoğrafı yan yana basılmış.

Kaydın orijinal olup olmadığı henüz doğrulanmadı ancak orijinal olduğunun kanıtlanması halinde Bin Ladin'in, Mart ayından bu yana ilk kez toplumsal bir mesele üzerine yorumda bulunduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT