1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Kuzey Kore: BMGK’nın Yeni Yaptırımları Savaş Nedeni
Kuzey Kore: BMGK’nın Yeni Yaptırımları Savaş Nedeni

Kuzey Kore: BMGK’nın Yeni Yaptırımları Savaş Nedeni

Kuzey Kore, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) kabul edilen yeni yaptırımları “savaş nedeni” şeklinde nitelendirdi.

24 Aralık 2017 Pazar 12:58A+A-

Kuzey Kore’nin resmî haber ajansı KCNA’daki Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) onaylanan yeni yaptırımların, “Kore Yarımadası ile bölgede barışı ve istikrarı ihlal eden savaş nedeni olarak nitelendirildiği” belirtildi.

AA’da yer alan habere göre, bu yaptırımların Pyongyang’a karşı ekonomik ablukadan farksız olduğunun kaydedildiği açıklamada, ABD ve müttefiklerinin, Kuzey Kore’nin nükleer gücü karşısında “dehşete düştüğü” iddia edildi.

Kuzey Kore’nin, ABD’nin nükleer tehditlerini, şantajlarını ve düşmanca davranışlarını ortadan kaldırma amacıyla nükleer caydırıcılığını daha da pekiştireceğinin vurgulandığı açıklamada, yaptırımları destekleyenlerin “bunun bedelini ödeyeceği” söylendi.

BMGK’da Çin ve Rusya’nın da desteğiyle cuma günü kabul edilen karara göre, Kuzey Kore’ye ihraç edilen rafine petrol ürünlerinin yüzde 90’ının bloke edilmesi ve yurt dışında çalışan Kuzey Kore vatandaşlarının 24 ay içerisinde ülkeye dönmesi öngörülüyor.

Kore Yarımadası ve Japonya, Kuzey Kore’nin füze denemeleriyle sık sık gündeme geliyor. Pyongyang yönetimi, BMGK’nın aldığı yaptırım kararlarına rağmen nükleer ve füze programını devam ettiriyor. Kuzey Kore en son 29 Kasım’da yaptığı kıtalar arası balistik füze denemesiyle uluslararası toplumun tepkisini çekmişti.

HABERE YORUM KAT