1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kürdistan Gerçeği ve Başbakan’ın Cesur Tutumu
Kürdistan Gerçeği ve Başbakan’ın Cesur Tutumu

Kürdistan Gerçeği ve Başbakan’ın Cesur Tutumu

Başbakan Erdoğan Kürdistan gerçeğine yaptığı vurguyla büyük bir tabuyu yıkmış oldu.

20 Kasım 2013 Çarşamba 16:56A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hafta sonu gerçekleşen Diyarbakır buluşmasında Kürt sorununun kaynağını oluşturan asırlık inkâr ve asimilasyon politikasına karşı sembolik değeri güçlü mesajlar veren Başbakan dünkü grup toplantısında yaptığı konuşmayla adilane tutumunu sürdürdü.

Bilindiği üzere Başbakanın Diyarbakır’da Mesut Barzani’ye hitap sadedinde telaffuz ettiği Kürdistan ifadesi üzerinden kimi çevrelerce ırkçı bir kampanya başlatılmaya çalışılmıştı. Dün Meclis’teki grup toplantısında konuya değinen Başbakan, Kürdistan’ın tarihi bir gerçek olduğunu, yok saymaya, örtmeye kalkanların gerçeği inkâra şartlanmış zavallılar olduğunun altını çizdi.

Bu vurguyla Başbakan resmi ideolojinin on yıllardır ırkçı, tağuti bir dayatmayla yok saydığı Kürt gerçeğini bir adım daha ileri taşımış odu. Şüphesiz Başbakan Erdoğan bu atak tutumuyla, değil sadece Kemalist milliyetçi çevrelerin kutsadığı, muhafazakâr-dindar çevrelerde dahi aşılması pek kolay görünmeyen bir puta güçlü bir darbe indirmiş oldu.

Yasal zırha büründürülmüş Kemalist zorbalık ve dayatma geleneğini ve ürünü olan asırlık bir tabuyu reddetme cesaretinden ötürü Başbakan Erdoğan’ı tebrik ediyoruz. 

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum