1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Kurban Seferi, Kardeşlik Seferberliği”
“Kurban Seferi, Kardeşlik Seferberliği”

“Kurban Seferi, Kardeşlik Seferberliği”

Kurban Bayramı’nı farklı şekillerde geçiren iki zümrenin bulunduğuna dikkat çektiği yazısında Kenan Alpay, bir yanda tatil beldelerine akın edenlerin ve diğer yanda da ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak için ülke ülke dolaşanların olduğunu söylüyor.

21 Ağustos 2018 Salı 11:38A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

Kurban Bayramı’nı tatil olarak değerlendirenlerin bir kısmı tatil beldelerine doğru adeta hücuma geçtiler. Çeşme ve Bodrum da tatilcilerin hücumuna uğrayan beldelerden ikisi oldu. Öyle ki her iki tatil beldesi de bayram tatilinden bir ay önce tamamen dolmuş. Hatta Çeşme ve Bodrum kendi doğal nüfusunun 25 katı, evet yirmi beş misli misafir ağırlıyor. Gözlemciler iki ilçede de adım atacak yer kalmadığını ifade ediyorlar. Tatil için bu ilçelerde yer bulamayanlar diğer tatil beldelerine yöneliyorlarmış.

Bu tablonun diğer tarafındaysa tatil için değil Allah için sefere çıkanlar, mazlum ve muhtaç kardeşleri için seferber olanlar var elbette. Hamdolsun ki “Kurban Yaşatır” diyerek uzak yakın demeden sefere çıkan güzel ve hayırlı insanlar var. Elhamdülillah ki “Paylaştığın Senindir” diyerek imkân sahibi kardeşlerini mazlum ve muhtaç kardeşleri için seferber eden müşfik ve cömert mü’minler var. Şükürler olsun ki yaşanan acıları azaltmak, özlenen sevinçleri çoğaltmak için “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” şiarıyla adalet ve merhamet ruhunu dünyanın dört bir tarafında tahkim etmek için seferber olan kardeşlerimiz var.

(…)

Yazının devamını okumak için tıklayın: Kurban Seferi, Kardeşlik Seferberliği