1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “Kudüs İslam Dünyasının Kırmızı Çizgisidir”
“Kudüs İslam Dünyasının Kırmızı Çizgisidir”

“Kudüs İslam Dünyasının Kırmızı Çizgisidir”

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Bangladeş'in başkenti Dakka'da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 45. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısında yaptığı konuşmada “Kudüs İslam dünyasının kırmızı çizgisidir” dedi.

05 Mayıs 2018 Cumartesi 11:42A+A-

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, İİT toplantısında Kudüs'ün İslam dünyasının kırmızı çizgisi olduğunu hatırlatarak, "13 Aralık 2017 tarihinde İstanbul'da düzenlenen Olağanüstü İslam Zirvesi, Filistin'in başkenti olarak Kudüs-ü Şerif'in tarihi ve yasal statüsünün korunması konusunda uluslararası topluma zamanlı bir mesaj vermiştir" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bangladeş'in başkenti Dakka'da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 45. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısına, İİT Zirve Dönem Başkanlığını yürüten Türkiye'yi temsilen katıldı.

Toplantının açılışında, üye ülkelerin bakanlarına hitap eden Bozdağ, Cumhurbaşkanı ve İİT Zirve Dönem Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını iletti.

"İSLAM DÜNYASININ KIRMIZI ÇİZGİSİ"

Bozdağ, Filistinlilerin yaşadıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Dayanışmamızın önem arzettiği çok önemli bir konu ise Kudüs-ü Şerif ve Filistin halkının haklı davasıdır. Kudüs İslam dünyasının kırmızı çizgisidir. İstanbul’da düzenlenen zirve, Filistin'in başkenti olarak Kudüs-ü Şerif'in tarihi ve yasal statüsünün korunması konusunda uluslararası topluma zamanlı bir mesaj vermiştir. Sahada zorlaşan durum muvacehesinde, Filistin meselesine adil ve kalıcı bir çözüm bulunmasına karşı atılan adımları engellemek için çabalarımızı birleştirmeliyiz."

İTT'nin Kıbrıs Müslüman Türklerinin yanında olmasını da takdirle karşıladıklarını aktaran Bozdağ, çözüme yönelik son müzakere sürecinin geçen yıl temmuz ayında anlaşmaya ulaşılamadan son bulduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum