1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kudüs Eylemi İşgal Rejimini Şoke Etti
Kudüs Eylemi İşgal Rejimini Şoke Etti

Kudüs Eylemi İşgal Rejimini Şoke Etti

Kudüs eylemi işgal rejiminde büyük bir şok etkisi meydana getirdi.

19 Nisan 2016 Salı 19:53A+A-

Siyonist işgal rejimindeki gelişmeleri takip gözlemcilerle uzmanlar, işgal altındaki Kudüs’te meydana gelen ve Siyonist toplumu şoke eden otobüs eyleminin güvenlik, medya, siyaset ve istihbarat düzleminde işgal rejimi için sürpriz olduğunu belirttiler.

Uzmanlar, eylemin 15 yıl önce başlayan ve istişhad eylemleriyle öne çıkan ikinci intifadayı andırdığını, işgal rejiminin büyük kayıplara neden olacak bu tür eylemlerin önümüzdeki günlerde artmasından endişe duyduğunu ifade ettiler.

İşgal rejimi konusunda uzman araştırmacı İmad Ebu Avad, eylemin işgal rejiminde birçok düzeydeki kesimi şok ettiğini belirterek, siyasi ve güvenlik çevrelerinin daha önce intifadanın devam etmesi durumunda eylemlerin de artabileceği konusunda endişelerini dile getirdiklerini ancak işgal hükümetinin bu uyarıları ciddiye almadığını söyledi.

Qudspress Ajansına konuşan Ebu Avad “işgal rejimindeki güvenlik çevreleri hükümete sundukları raporlarda gayet açık konuşuyorlardı. Filistinlilere bu şekilde baskı uygulanırsa, bu baskının bölgede daha büyük patlamalara neden olacağını ifade ediyorlardı. İşgal istihbaratı da Filistinli gruplarla yaşadığı tecrübelere dayanarak hazırladığı raporda, Filistinli grupların intifadanın başlamasından altı veya yedi ay içerisinde kendilerini toparlayabileceklerini ifade etmişti. Tam da bu oldu. Kudüs eylemi bu bakış açısını doğrular mahiyettedir” dedi.

Eylemi değerlendiren Enes Ebu Arkub ise eylemin İsrail’de büyük bir korku oluşturduğunu, daha önceki intifada günlerini hatırlattığını, o günlerde yaşadıkları korkunun geri dönebileceği konusundaki endişelerini arttırdığını söyledi.

Ebu Arkub yaptığı açıklamada, olup bitenlerle ilgili sorumluluklarından kaçmak için istihbarat güçlerinin halkı teskin etmeye çalıştığına dikkat çekerek “Kudüs eylemi İsrail İç İstihbarat biriyle güvenlik güçlerinin başarısızlıklarına yeni bir başarısızlık ekledi. Çünkü eylemi yapan şahıs yapılan bütün kontrol ve güvenlik tedbirlerine rağmen Kudüs’e girip eylem yapmayı başarmıştır” dedi.

Ebu Arkub yaptığı açıklamada ayrıca, meydana gelen eylemin kendisine bağlı güçlerin intifadayı bastırdığını ve eylemleri büyük ölçüde engellediğini duyuran Netanyahu’yu özellikle zor duruma soktuğunu ifade etti.

Eylemin İsrail toplumunun psikolojisini sarstığını belirten Ebu Arkub, Kudüs intifadasının başladığı günden şimdiye kadarki en ciddi eylem olduğunu kaydetti.

İşgal altındaki Kudüs şehrinde dün (18 Nisan Pazartesi) meydana gelen eylemde ikisi ağır 21 Siyonist yaralandı. İşgal mahkemesi bugün eylemle ilgili yayın yasağı kararı alırken, işgal polisi, askeri ve istihbarat birimi soruşturmayı sürdürüyor.

FİEM

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT