1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Köy köy de gezseniz 97 yıllık zihniyetiniz değişmedikten sonra…
Köy köy de gezseniz 97 yıllık zihniyetiniz değişmedikten sonra…

Köy köy de gezseniz 97 yıllık zihniyetiniz değişmedikten sonra…

CHP’nin 97’inci kuruluş yıldönümünde partisine hitap eden Kılıçdaroğlu, “Köy köy gezmezseniz, vatandaşın sofrasına oturmazsanız, Ankara’da konuşup vatandaş bana oy verir derseniz bu iş olmaz” dedi.

09 Eylül 2020 Çarşamba 14:41A+A-

HAKSÖZ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu her yıl bir kere halktan nasıl oy toplanacağına dair brifingleri partisine anlatmakta. Parti üyeleri ‘bunu ne kadar önemsiyor bilemeyiz’ demek yanlış bir söylem olacaktır bizim için. Çünkü CHP’nin ve CHP’linin zihniyeti toplumun geneli tarafından bilinen bir husustur. 

Yine de Kılıçdaroğlu, bilinen ve gittikçe alışılan bir tutum olarak partisine aynı nasihatlerde bulunmaya devam ediyor. Böylelikle partisi için çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirdiğini ve halkı önemsediğini düşündürmeye çalışıyor. Ancak Kılıçdaroğlu’nun her zaman için atladığı bir husus var. CHP iktidarı boyunca halkın her zaman karşısında olacak şekilde siyaset üretmiş, toplumsal ayrımcılık yapmış, toplumu kendi ilke ve ideallerine göre dizayn etmeye kalkışmış, dindar Anadolu insanını sadece oy verecek bir kitle olarak düşünmüş onların dinlerini, kültürlerini, yaşam tarzlarını, ibadetlerini ve zihin dünyalarını önemsememiştir.

CHP’nin geçmişte de bugün de Anadolu'da yaptığı işleri vatandaşa sorduğunuzda her zaman vergi toplayan, şapka takmayanları asan, camileri kapatan, ezanı yasaklayan, 60 ve 80 darbelerini destekleyen, Kürtleri ve Müslümanları vatandaştan saymayan icraatlerle anıldığını söyleyeceklerdir.

Geçmişi ile yüzleşmeyi hiçbir zaman göze alamayacak olan -ki bu durum ilkelerinin tartışılmasına sebebiyet verecektir- CHP’nin vatandaştan oy alabileceğini düşünmesi abes bir durum olarak kalacaktır. Toplumsal hafızayı hiçe sayan, partisi tarafından ezilen insanları hiçbir zaman düşünmeyen, özür dilemeyen, onlara yapılanların yanlış olduğunu söyleyemeyen CHP’nin, halka yaşattıklarının bir daha tekrarlanmayacağını iddia etmesi bile -ki buna 27 yıllık tecrübeler şahittir- halk tarafından kabul edilemezdir. Halka rağmen iktidar olabilmeyi arzulayan ve bunu göze alan bütün partiler aynı hüsranı yaşayacaktır.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum