1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Korkak rejim aynı aileden üç çocuğu şehit etti! Irkçılar mültecileri işte buraya yollamak istiyor!
Korkak rejim aynı aileden üç çocuğu şehit etti! Irkçılar mültecileri işte buraya yollamak istiyor!

Korkak rejim aynı aileden üç çocuğu şehit etti! Irkçılar mültecileri işte buraya yollamak istiyor!

Dera’da rejimin katliamları devam ediyor!

30 Temmuz 2021 Cuma 16:51A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriyelilerin yaşadığı zulüm modern savaş tarihinin en kanlı sayfaları arasına girdi. Yıllardır devam eden katliamlarda rejim ve destekçileri İran, Rusya’nın işlemediği cürüm kalmadı. Çocuklar, yaşlılar, kadınlar katledildi. Evler yıkıldı, hayvanlar dahi yaşananlardan zarar gördü.

25 Haziran’dan itibaren ise rejim yıllardır her türlü baskıya rağmen tam olarak kontrolü altına alamadığı Dera’ya yine ambargo başlattı. Dera halkını açlıkla dize getiremeyen rejim yaklaşık bir haftadır ise gittikçe yoğunlaşan bir katliam operasyonu başlattı.

Her şeye rağmen direnişi kıramayan rejim aynı zamanda önemli mevzilerde kayıplar yaşadı. Rusya, İran ve Esed rejiminin Dera’ya yoğun bir saldırı başlatması üzerine direnişe geçen muhalifler kırsal kesimde rejime ait 12 kontrol noktası muhaliflerin eline geçti.

Başlattığı operasyonda istediği sonucu elde edemeyen rejim yine her zaman yaptığı şeyi yaparak çocukları ve kadınları hedef aldı. Bu sayede Suriye halkını yıldırabileceğini sanan Esed rejimi işlediği savaş suçlarıyla bölgeye dışardan gelen işgalcileri dahi geride bıraktı!

Rejim bombardımanında aynı aileden üç çocuğun şehit olması Esed ve işbirlikçilerinin kirli planlarını gözler önüne seriyor: Öldürebildiği bütün insanları öldürerek Suriye’yi insansızlaştırmak!

Bombardımanın oluşturduğu enkazdan çıkartılan üç yavrucağın annesi ise ne yapacağını bilemiyor! Evlatlarının kefene sarılı bedenini kucağına alan annenin elinden gözyaşı dökmekten başka bir şey gelmiyor!  

Türkiye’de son aylarda iyice yükselen mülteci karşıtlığı düşünüldüğünde Suriyeli kardeşlerimizin yaşadığı zorluklar daha iyi anlaşılacaktır. Bir tarafta tepelerine bombalar yağdırıp çocuklarını katleden rejim diğer tarafta onları rejime teslim etmek isteyen Türkiyeli ırkçılar!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum