1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Köpeğine sahip çıkarken insanlığından olanlar!
Köpeğine sahip çıkarken insanlığından olanlar!

Köpeğine sahip çıkarken insanlığından olanlar!

İstanbul'da yolda köpeğiyle yürüyen bir kişi kaldırımı süpüren temizlik işçisine köpeğine toz geldiğini öne sürerek saldırdı.

06 Ağustos 2022 Cumartesi 18:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Modern dönemde hayvanlarla kurulan ilişki insanlık tarihinde hiç görülmemiş bir düzlemde gerçekleşiyor. Evvelinde hayvan ile insan arasında daha doğrusal bir ilişki söz konusuydu. Güvenlik, barınma, besin vb. ihtiyaçlar iki taraflı bir şekilde sağlanmış oluyordu. Bu bağlamda hayvanlar yeryüzünde insana emanet edilmiş canlılar olarak doğal yaşam içinde var oluyorlardı.

İnsanın yeryüzünde artan tahakkümü başta doğal yaşam ardından ise bu iki canlı arasındaki doğrusal ilişkinin veçhesini değiştirdi. Artık hayvanlar insanların tatmini için “kullanılan” duygu objeleri haline indirgenmiş durumda. Bazen öfkenin bazense sevginin dışavurumu hayvanlar vasıtasıyla gerçekleştiriliyor.

Tüm bunların neticesinde ise hayvana insandan daha fazla değer veren hatta insanı aşağılarken hayvanı yücelten kimselerle karşı karşıya kalıyoruz. İstanbul Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi'nde dün öğlen saatlerinde meydana gelen olayda, iddiaya göre belediyenin temizlik işçisi Aydın Coşkun, kaldırımı süpürdüğü sırada köpeğiyle yürüyen bir kişi, köpeğine toz geldiğini iddia ederek Coşkun'la tartışmaya başladı.

Yaşanan tartışma kısa sürerek saldırıya dönüştü. Köpeğiyle gezen kişinin saldırısı sonucunda temizlik görevlisinin burnu kırıldı. Araya başkalarının girmesiyle durdurulan köpek sahibinin kimliği bilinmiyor.

Netice olarak Aydın Çoşkun işini yaparken hayvanlara duyduğu saygıyı insanlara gösteremeyen bir kimse tarafından darp edilmiş oldu. Köpeklerine sahip çıkarken insanlığından olanları görünce gelecek adına karamsarlığa düşmemek elde değil!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum