1. HABERLER

  2. HABER

  3. Konseyin İddiaları İftira, Kanıtları Fotomontaj
Konseyin İddiaları İftira, Kanıtları Fotomontaj

Konseyin İddiaları İftira, Kanıtları Fotomontaj

Basın Konseyi'nin ambulanslarla Suriye'ye silah taşındığına dair iddia ve delilleri tüm ilişkili kurumlar tarafından çürütüldü.

15 Eylül 2012 Cumartesi 13:57A+A-

Yalancının mumu yatsıya kadar... Suriye gerçeği yalancıları bir bir ortaya çıkarıyor...

HAKSÖZ-HABER

Geçtiğimiz günlerde Orhan Birgit’in başında bulunduğu Basın Konseyi yaptığı bir açıklamada Hatay’da çalışan ambulansların, Suriye sınırından geçerek Özgür Suriye Ordusu’nda silah taşıdığını iddia etmişti. Konsey, konuyla ilgili ellerinde bir de fotoğraf bulunduğunu söylemişti. Ayrıca yapılan açıklamada Esed’in uzun süredir ‘oynanan oyunlara’ karşı bir direnç gösterdiğini de öne sürmüşlerdi.

Ortaya attıkları bu iddiaların ardından Baas Konseyi durumuna düşen Basın Konseyine birçok yalanlama geldi.


“Fotoğraftaki Görüntü Fizik Kurallarına Aykırı”

Asılsız olduğu ortaya çıkan iddialara ilk yanıt Hatay Valiliği ve Sağlık Bakanlığı’ndan geldi.

Basın Konseyi’nin ambulansların silah taşıdığına kanıt olarak gösterdiği fotoğrafın fizik kurallarına uymadığını belirten valilik yaptığı açıklamada bu iddiaların araştırıldığını ve böyle bir durumun olmadığının teyit edildiğini ifade etti. Valilik iddialar için ayrıca, “İnsan sağlığı için çabalayan sağlık personeline yapılmış bir haksızlıktır.” dedi.

Sağlık Bakanlığı da yaptığı açıklamada iddiaların bir karşılığının olmadığını ifade etti. Bakanlık, delil olarak da tüm ambulansların araç takip sistemi ile denetlendiğini ve hiçbirinin Türkiye sınırları dışında çıkmadığını belirten bir açıklama sundu.

 

Ambulansta silah taşındığına delil olarak sunulan fotoğraf. >>>

 

Avize Gibi Silah mı Taşınır?

Valilik ve Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarının dışında bir televizyon kanalında programa katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin de iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Delil olarak sunulan fotoğrafın kurgulanmış bir görüntü olduğunu, silah ve mühimmatın ambulansın içinde iple bağlanmış şekilde taşınmasının imkansız olduğunu dile getiren Ergin, konseyin yaptığı açıklamaları ‘büyük bir sorumsuzluk örneği’ fotoğrafı da ‘absürt ve kurmaca’ olarak nitelendirdi:

"Burada bir ambulans görüyorsunuz ve bu ambulans içinde havan topu, silahlar havada bağlanmış görüyorsunuz. Uzun menzilli tüfekler var. Tabanca iple bağlanarak havaya asılmış. Mayın bağlanmış ambulansın tavanına sanki avize gibi. Siz böyle silah taşıma yöntemini biliyor musunuz? Bu mantıklı mı? Şurada bir füze var. Ambulansın tavanına asılmış füze şöyle sallana sallana füzeleri mi taşıyorlar. Bir basın konseyi başkanının böyle bir asparagas medyaya dayanarak beyanında bulunması sorumsuzluk örneğidir. Ya fotomantajdır. Yada kurgulanmıştır."

"Kamplarda Kalanlar Misafirimizdir"

Ayrıca Ergin, Türkiye'ye gelen insanların mülteci olmadığını, mültecilerin ayrı bir sınıfı olduğunu ifade etti. Ergin, Türkiye’ye sığınan ve kamplarda barınan tüm muhacirlerin ‘misafir’ olduğunu vurguladı.

Orhan Birgit Rezil Oldu!

Sadullah Ergin'in fotomontaj açıklaması karşısında Orhan Birgit, Şirin Payzın'ın CNNTürk'te sunduğu programda böyle zor anlar yaşadı ve konuyu başka yere çekmeye çalıştı:

"Böyle Bir Çelişkiyi Hiçbir Kurum Kaldıramaz"

Valilik, Sağlık Bakanlığı ve Sadullah Ergin’in açıklamalarının ardından Basın Konseyi’nin Yüksek İstişare Kurulu üyesi olan Gökmen Karadağ da iddialara karşı çıktı. Sağlık Bakanlığı’nın fotoğraf ve iddialar hakkında şikayette bulunduğu takdirde Orhan Birgit ve Tufan Türenç hakkında yaptırım kararı alınabileceğinin altını çizen Karadağ, “Gösterdikleri fotoğraf açıkça sahte. Zaten kendisi de bunu sonradan kabul etti.” dedi. Karadağ, asılsız iddialarla iftira atıldığını ve mesleki ilkelerin zedelendiğini ifade ettiği açıklamasında Orhan Birgit’in bundan sonraki tavrı doğrultusunda Yüksek İstişare Kurulu’ndaki görevinden istifa edebileceğini ifade etti. Karadağ son olarak, Birgit’in fotomontaj olarak kabul ettiği fotoğrafın iddiaların temelini sarstığını ve böyle bir çelişkinin hiçbir kurum tarafından kaldırılamayacağını vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT