1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. “Kodlama Dersi Müfredat Çalışmaları Sonuçlanmak Üzere”
“Kodlama Dersi Müfredat Çalışmaları Sonuçlanmak Üzere”

“Kodlama Dersi Müfredat Çalışmaları Sonuçlanmak Üzere”

Milli Eğitim Bakanı Avcı, kodlama dersi ile ilgili müfredat çalışmalarının sonuçlanmak üzere olduğunu belirterek, "Pilot olarak farklı kademelerde başlayacağız" dedi.

23 Mart 2016 Çarşamba 20:18A+A-

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, SETA Vakfı'nda düzenlenen "Türkiye'nin Eğitimde Kalite Stratejileri Fırsatlar ve Zorluklar" konulu konferansa katıldı. 

Milli Eğitim Bakanlığından, AB'den gelecek 3 milyar avroluk desteğin eğitimde ne kadarını kullanılması gerektiği konusunda bir rapor hazırlamaları istediğini ifade eden Avcı, şunları kaydetti:

"Yani biz AB'ye 'siz bize 3 milyar avro vereceksiniz, biz şu kadarını eğitimde şöyle harcayacağız' diyeceğiz. Çok basit, biz ihtiyacı olan özel okul öğrencilerine destek veriyoruz. Bir öğrencinin devlet okulunda okumasının maliyeti yıllık 3 bin 500 lira. Avrupa Birliği'ne 'uzun uzun döküm yapmanıza gerek yok' dedim. Biz çocuklarımıza 3 bin 500 lira harcıyoruz. Bu çocuklar için de 3 bin 500 lira harcadığımız zaman 750 bin öğrenci için ve bundan sonra sisteme girecek her bir Suriyeli çocuk için 3 bin 500 lira verin bize bakalım. Verdikleri paranın tamamı bizim yaptığımıza yetmez, sadece Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu çocuklar için yaptıklarımızı karşılamaya yetmez."

Kodlama dersi müfredat çalışmaları

Kodlama dersine ilişkin sorular üzerine ise Bakan Avcı, "Kodlama dersi konusunda Milli Eğitim Bakanlığının rahat bırakılmasını rica ediyorum" espirisini yaptı. Kodlama dersi ile ilgili müfredat çalışmalarının sonuçlanmak üzere olduğunu bildiren Avcı, "Önce pilot olarak farklı kademelerde başlayacağız." diye konuştu.

"FATİH Projesi'ni zenginleştirmeye çalışıyoruz"

FATİH Projesi'ne ilişkin de açıklamalarda bulunan Nabi Avcı, "Yeni teknolojileri de içerecek şekilde FATİH Projesi'nin donanım boyutunu zenginleştirmeye çalışıyoruz. 10 milyon 600 binle ilgili ihaleye yakında çıkacağız inşallah." dedi.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT