1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kobani'de Akidi ve YPG Güçlerine Ağır Darbe (VİDEO)
Kobani'de Akidi ve YPG Güçlerine Ağır Darbe (VİDEO)

Kobani'de Akidi ve YPG Güçlerine Ağır Darbe (VİDEO)

Kobani'de IŞİD ile YPG arasında çatışmalar giderek yoğunlaşırken, bölgede YPG güçlerine destek veren ve ÖSO'dan dışlanan Abdülcabbar Akidi grubuna IŞİD tarafından büyük saldırı düzenlendi.

06 Kasım 2014 Perşembe 13:02A+A-
IŞİD güçleri Kobani'de YPG'ye yönelik saldırılarında ağır darbe vurdu. ABD öncülüğünde koalisyona bağlı uçakların saldırı desteği ile Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin gönderdiği 150 peşmerge ve ÖSO'dan dışlanan Abdülcabbar Akidi yönetimindeki 200 savaşçının YPG’ye destek vermesinin ardından, bölgede dengeler değişmeye başladığı belirtildi.
 
IŞİD hedefleri bir taraftan ABD uçaklarıyla bombalanırken diğer taraftan ise Kobani'ye geçen Peşmerge güçlerinin katyuşa füzeleri ve ağır silahlarla saldırı altında.
 
IŞİD'e yakın kaynaklar sosyal medyada yayınladıkları bir video görüntüsünde, IŞİD mensuplarının Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde YPG ve ÖSO'dan dışlanan gruba yönelik bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 32 YPG'li ve Abdülcabbar Akidi yönetimindeki 7 kişinin öldüğünü açıkladı.
 
Kobani'ye asker gönderme haberine ÖSO'dan yalanlama
 
Son günlerde medyada yayılan Özgür Suriye Ordusu'nun Kobani'ye askeri destek göndereceğine dair haberler Halep Askeri Devrim Konseyi tarafından yalanlanmıştı.
 
ÖSO tarafından yapılan açıklamada;
 
Biz Halep Vilayeti Askeri Konsey Komutanlığı olarak bazı Medya Organlarında çıkan Aynel Arap şehrine (Kobani) savaşçı göndereceğimize dair haberleri yalanlıyoruz. Son günlerde Esed rejimine karşı Halep şehri ve çevresinde sürdürülen şiddetli çatışmaların devam edeceğini de ifade ediyoruz. Kobani'ye askeri güç göndereceğini söyleyen gruplarla Halep Askeri Konsey Komutanlığı arasında hiçbir bağlantı bulunmamaktadır.
Halep Devrim Askeri Konsey Komutanı Tuğgeneral Zahir Es'Sakit
 
2913-001.jpg
 
 
Kobani'de ÖSO komutanı olarak bilinen Abdülcabbar Akidi kimdir?
 
2012'de Özgür Suriye Ordusu ilk kez rejim kontrolündeki Halep'e girdiğinde silahlı grupların komutanıydı. Kendisi daha sonra ÖSO'nun Halep Askeri Konsey Başkanı oldu. 2013'de ÖSO içindeki bölünmüşlüğe tepki göstererek Halep Askeri Konsey Başkanlığı'ndan istifa etti.
Akidi şimdi Kobani'ye gidecek 6 grubun Operasyon Birim Sözcülüğü'nün yapacak.
 
 
 
 
ISLAH-HABER
Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT