1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kobani Üzerinden Algı Operasyonu
Kobani Üzerinden Algı Operasyonu

Kobani Üzerinden Algı Operasyonu

Suriye'nin kuzeyinde yaşanan son gelişmeler ekseninde Beşşar Esed ve PKK propagandistlerinin Türkiye'ye yönelik algı operasyonu yaptığını gözler önüne serdi.

25 Haziran 2015 Perşembe 16:45A+A-

Suriye'nin kuzeyindeki Kobani kentinin Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yakın bir bölgesinde sabah saatlerinde IŞİD militanları tarafından bombalı araçlarla iki saldırı gerçekleşti. Esed rejimi, saldırının ardından Türkiye'yi suçlayarak, IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden Kobani'ye geçtiğini iddia etti. Hem Şanlıurfa Valiliği'nden hem de Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı ve iddiaların tamamen asılsız olduğu belirtildi.

Sosyal medyada propaganda

Esed rejimine Türkiye'deki sempatizanlarından da destek geldi. Kapıları Kobanili yaralılara açan Türkiye hakkında sosyal medyada çirkin bir çalışma başlatıldı. Hükümet karşıtı gruplar Twitter'da "Terörist Türkiye" şeklinde bir tag açarak Türkiye'ye karşı kirli bir propaganda yapıyorlar.

8b86aafoto_5708471_250620151153530000_r_gen_20150625000000_aapicture201506255708471high-001.jpg

Dışişlerinden yalanlama

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden Kobani'ye geçtiği bilgisinin doğru olmadığını söyledi. Bilgiç, "Önümüzdeki günlerde gerekli görüntüler paylaşılacaktır. Bu iddiaların hiçbiri doğru değildir" dedi

Kurtulmuş: Türkiye'yi hedef tahtasına oturtmaya çalışıyorlar

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş da konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Birtakım kirli odaklar Kobani'deki son saldırıyı bahane ederek Türkiye'yi de hedef tahtasına oturtmaya çalışıyorlar. Türkiye'yi de her zaman yaptıkları gibi karalama kampanyasının konusu, muhatabı haline getirmeye çalıyorlar. 'Bugün Kobani'deki bombayı patlatan IŞİD militanları Türkiye sınırlarını geçerek Türkiye'den geldiler' diye kara propaganda yapılıyor, külliyen yalandır ve iftiradır." dedi.

002b9-001.jpg

Yaralıların çoğu Türkiye'ye getirildi

Saldırıda yaralananların büyük bir kısmı Türkiye'ye getirildi, hastanelerde tedavi altına alındı. Her iki saldırıda yaralanan 96 kişinin tedavileri, Suruç başta olmak üzere Şanlıurfa'daki hastanelerde sürüyor. Bu arada, patlamalarda yaşamını yitirenlerden 4'ünün cenazesi, Suruç Devlet Hastanesi morgunda bulunuyor.

Esed-PKK ekseni algı operasyonu peşinde

Suriye'nin kuzeyinde yaşanan son gelişmeler ekseninde Beşşar Esed ve PKK propagandistlerinin Türkiye'ye yönelik algı operasyonu yaptığını gözler önüne serdi.

Algı operasyonu çerçevesinde, Kobani'de (Ayn el Arap), yaşananların Türkiye ve dünya kamuoyuna farklı yansıtılması, Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiği iddiasının kamuoyuna her platformda yayılmaya çalışıldı.

Yeni Şafak

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum