1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kobani Saldırılarında 300 Okul Zarar Gördü
Kobani Saldırılarında 300 Okul Zarar Gördü

Kobani Saldırılarında 300 Okul Zarar Gördü

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kobani saldırılarında zarar gören okul sayısına ilişkin, "Muhtelif derecelerde hasar görmüş 300 civarında okulumuz var" dedi.

05 Kasım 2014 Çarşamba 18:07A+A-

Avcı, AA muhabirine konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu okullardan bazılarının camlarının, kapılarının kırıldığını, bazılarının iç donatımının tahrip edildiğini, bazılarının da tamamıyla yakıldığını söyledi. Avcı, "Muhtelif derecelerde hasar görmüş 300 civarında okulumuz var" diye konuştu.

15 gün önce Mardin'de 23 bölge il milli eğitim müdürünü topladıklarını ve kendi illerindeki okulların durumuyla ilgili bilgi aldıklarını ifade eden Avcı,  "Yapılan çalışmalar çerçevesinde planlamalarımızı gözden geçirdik, bununla ilgili kaynak tahsisini yaptık. Hasar durumuna göre peyder pey onları yeniliyoruz" şeklinde konuştu.

Bunların içinde sadece okulların değil, meslek kurslarının da bulunduğuna dikkati çeken Avcı, Mardin'de yakılan bir meslek kursu da bulunduğunu anımsattı.

Kadınların kursta edindikleri becerilerle evlerine, ailelerine ek bir gelir temin ettiklerini vurgulayan Avcı, şöyle devam etti:

"Orayı yakanlar aslında annelerinin, teyzelerinin, halalarının, kız kardeşlerinin eğitim gördüğü ve beceri kazandığı, böylece ailelerine katkı imkanı buldukları bir eğitim ocağını yakmış oldular. Ama orayı da ilk fırsatta  düzeltiyoruz. Tadilat, tamirat başladı. Ama orada sevindirici bir husus var. Bu eğitim merkezini yakmaya gelenlere o mahalledeki kadınlar karşı çıkıyorlar. Hatta o kadınları da taşlamışlar. Ama mahalle sakinleri, bu işlerle hiçbir alakası olmayan bölgedeki vatandaşlarımız eğitim kurumlarımızı korumak için ellerinden geldiği kadar çaba gösteriyorlar. Onlara da teşekkür ediyorum."

Avcı, bu okullar için ayırdıkları kaynağın 65 milyon lira olduğunu ve tahribatın durumuna göre tahsis ettiklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT