1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Klasik darbeci Cumhuriyet kafası! 
Klasik darbeci Cumhuriyet kafası! 

Klasik darbeci Cumhuriyet kafası! 

Cumhuriyet gazetesi bugün bir yazarının ağzından yine o bildik Kemalist darbeci haleti ruhiyesine bürünmüş ve sopa göstermiş!

25 Temmuz 2020 Cumartesi 12:41A+A-

HAKSÖZ HABER

Ayasofya konusunda kendilerini epeyce sıkıp, tepki vermemeye çalışan laik çevreler içlerinde biriktirdikleri gazı daha fazla tutamadılar. Dün Ali Erbaş’ın hutbesi vesilesiyle öfkelerini sergilerken, laiklik, cumhuriyet, Atatürk savunusu üzerinden o bilindik had bildiren söylemlerini canlandırdılar. Cumhuriyet gazetesi yazarı Işık Kansu’da bugün “AK Parti ateşle oynuyor” başlıklı yazısında aynı psikolojiyi yansıtmış.

Kendisini aydın görmesi hasebiyle halkı sık sık bağnaz ve dogmatik olmakla suçlayan yazar anayasada “değiştirilemez” maddelerin olmasını ve bunlardan birinin de laiklik olmasını ise sevinçle önümüze koymakta.  Yazara göre kendisini batıya yaslamış birilerinin devletin başı – hatta sahibi olma vasfı ile camileri kapatma, müze yapma yetkisi olabilmeli ama yüzde 99'u Müslüman olan halkın cumhurbaşkanının bir müzeyi cami yapma yetkisi olmamalı.  15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kadıköy Bağdat caddesinde tankları alkışlayan münevver insanlardan olduğunu zannettiğimiz yazarın dönemin Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar’ın darbeciler tarafından yakalanabilmesine serzenişte bulunması gerçekten çok tuhaf olmuş.

Işık Kansu’nun “laiklik elden gidiyor, iktidar dini temeller üzerine bir devlet yapısına ulaşmak için Cumhuriyeti yıpratıyor” temalı yazısında dillendirdiği bir dizi lafı bir kenara bırakıp sormak isteriz: Bu ülkede “ateşle oynamak” deyiminin bir tehdit ifadesi olduğunu herkes bilir. Işık Kansu ya sormak lazım, siz iktidarı neyle tehdit ediyorsunuz? Rica etsek, biraz daha açık konuşur musunuz?

HABERE YORUM KAT

3 Yorum