1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kimse fanatizmde CHP'lilerin eline su dökemez! 
Kimse fanatizmde CHP'lilerin eline su dökemez! 

Kimse fanatizmde CHP'lilerin eline su dökemez! 

CHP'nin seçim işleri sorumlusu ısrarla "seçimlerde usulsüzlük olmadı" demeyi sürdürüyor ama CHP'liler "oy çalındı" yalanını nakarat gibi tekrar etmekten vazgeçmiyorlar. 

09 Ağustos 2023 Çarşamba 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz seçimlerde muhalefetin yaşadığı ağır hezimet çok ciddi bir yıkıma sebep oldu. CHP’nin toparlanabilmesi için ciddi bir rehabilitasyon sürecine ihtiyaç var. Seçim sonuçları hakkında her fırsatta şaibe oluşturmak isteyen CHP’lileri bizzat CHP’li yetkililer yalanlıyor ama değişen bir şey olmuyor…

Cumhuriyet Halk Partisi Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Parti Meclisi (PM) üyesi Onursal Adıgüzel, seçim veri sistemine ilişkin eleştirilere yanıt verdi.

Halk TV canlı yayınına katılan Adıgüzel "Seçim gecesi sistemde ne bir çökme ne bir kopukluk yaşadık. Biz dört defa test yaptık. Testlerin hepsinde görüyorduk ki mobil uygulama kullanıcı sayımız, yeterliliğimiz, veri akış kalitesi, ilçelerden veri gönderimi kadar değil. Yani yüzde 60-70 oranında sonucu mobil uygulamayla alıyoruz. Niye? Kullanıcılarımız yeteri kadar aktif teknoloji kullanıcısı değil kırsalda..." dedi.

Adıgüzel devamında Suriyeliler üzerinden oluşturulan dezenformasyona da dikkat çekiyor:

“Bize veri gelmeyen sandığı toplasanız, toplam seçmenin yüzde 1'ini bile kapsamayan bir sonuç. 99.13'ü gelmiş. Ama bu verinin kalitesi ayrı bir tartışma konusu. Sandık başı hilesi oldu mu? Yine oldu. Yani işte kadınların yerine oy kullanıldı, Güney Doğu'da olan işler var... Ama sonuca etki eden bir oy hırsızlığı görmedik... '2 milyon Suriyeli oy kullandı' diyen bunu ispatlamalı."

Onur Adıgüzel’in sözlerinden CHP’nin seçimin hemen sonrasında yaşanan hezimetten haberi olduğu anlaşılıyor. Gerçek verileri toplumdan gizleyerek şaibe oluşturmaya çalışan CHP’li yetkililer aynı zaman Suriyeliler üzerinden akıl ve ahlak dışı bir algı oluşturma derdine girdiler.

Adıgüzel’i sorumlu olduğu makamından uzaklaştıran bu tarz çabalar aslında CHP fanatizminin ne demek olduğunu kanıtlıyor. Uydurduğu yalana önce kendisi inanan gözleri kör bir fanatizm…

HABERE YORUM KAT