1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kimler taşkınlık çıkartabilir?
Kimler taşkınlık çıkartabilir?

Kimler taşkınlık çıkartabilir?

CHP Genel Başkanı korku pompalayarak siyasi rant elde etme peşinde…

05 Mayıs 2023 Cuma 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

20 yıldır her seçimde CHP, Türkiye’ye seçim güvenliğini tartıştırıyor. 20 yıldır ise yurt dışı gözlemciler de dahil olmak üzere Türkiye’deki seçimlerde bir şaibe bulunamadı.

CHP Genel Başkanı yaklaşan seçimlerde yine güvenlik endişesine vurgu yaptı. Bu sefer ise iş daha ciddi. Silahlı gruplar sokaklara çıkabilirmiş…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala katıldığı KRT TV canlı yayınında kritik açıklamalarda bulundu.  Seçim gecesi kimsenin sokağa çıkmaması çağrısı yapan Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi:

Seçim gecesi galip geldiğimizde kimse sokağa çıkmasın. Sevinç gösterileri yapmasın. Herkes evinde otursun. Ertesi sabah zaten zaten rakamlar netleşecek, YSK mazbatayı vermek zorunda kalacak. Çünkü sevinç gösterileri ile dışarıya çıkıldığında, taşkınlıklar olabilir. Bazıları provokasyona gelebilir. Eli silahlı unsurlar sokağa çıkabilir. Buna izin vermeyecek bir ortamı yaratmak zorundayız.

Galibiyetten bu kadar emin olması bir yana Kılıçdaroğlu’nun sözleri boşlukta kalıyor. Zira seçim propagandasının devam ettiği günlerde başta Hüda Par olmak üzere Cumhur İttifakı bileşenlerine durmaksızın saldırılar gerçekleşiyor.

İYİ Parti’ye yönelik faili belirlenemeyen saldırı iddiaları bir yana konulursa Millet İttifakı'na yönelik bir tehdit olmadı. Bunun dışında AK Parti'nin Bahçelievler'de bulunan Seçim İrtibat Bürosu'na silahlı saldırı gerçekleştirildi. Daha önce ise AK Parti Çukurova Temsilciliğine saldırı gerçekleşmişti. PKK sempatizanları ise yurt dışında oy vermeye giden Türkiyelilere saldırmıştı.

Hüda Par’a yönelik saldırılar ise durmak bilmiyor. Konya ve Mersin’in ardından geçtiğimiz günlerde Trabzon’da da Hüda Par seçim standı saldırıya uğradı. İhtimaller üzerinden şaibe oluşturarak siyasi rant elde etmek tam Kılıçdaroğlu’na yakışacak bir söylem olmuş…

Vaziyet böyleyken Kemal Kılıçdaroğlu şunun cevabını vermeli: Kimler taşkınlık çıkartabilir?

Her fırsatta seçim yarışında olduklarını linç etmeye çalışanlar mı yoksa zaten 20 yıldır iktidarda olanlar mı?

HABERE YORUM KAT