1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Kim Bu Irkçı Öğretmen?
Kim Bu Irkçı Öğretmen?

Kim Bu Irkçı Öğretmen?

Danıştay’ın lehte verdiği karara rağmen kamuoyu, medya ve siyasette tartışması hala devam eden ırkçı-faşizan “ant”ı bazı işgüzarlar uygulamaya sokma denemelerine girişti. MEB bu provokatif eylemlerde bulunanlar hakkında işlem yapacak mı?

23 Ekim 2018 Salı 16:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

Nihal Atsız çizgisinden bir Türkçü olan ve "Din Kültürü Öğretmeni" sıfatıyla gençleri İslam soslu bir Atatürkçülük ile öğütme gayretleriyle meşhur Cemil Kılıç isimli şahıs, Twitter hesabından, sınıfta üstelik de Din Kültürü dersinde Andımız’ın okunduğunu belirtti ve bir video paylaştı. Kendisinin yazarlarından olduğu kara propaganda sitesi Odatv de bu videoyu yayınlamaktan haliyle geri kalmadı.

Son derece provokatif olduğu anlaşılan video paylaşımında öğrencilere ırkçı-faşist andı okutma görevini de başörtülü bir öğrenciye veren Cemil Kılıç bu işgüzarlığıyla “Din Kültürü dersinde öğrencilere Andımız’ı okutan başörtülü öğretmen” algısı oluşturmayı amaçladı.

Kılıç’ın Twitter hesabından bunun üzerine bina ettiği ve Kemalistlere şirin görünmeyi amaçlayan ifadeleri ise şöyle:

“Bu sabah lisede girdiğim ilk din kültürü dersinde sınıfta bütün öğrencilerimle birlikte ANDIMIZI okuduk. Ruhun şad olsun büyük Atatürk...

Atatürk gençliği ANDIMIZ'ı okuyor. Her sınıf okumuştu ama son derste son sınıfta kayıt da aldık. Merak edenlere yazayım: Öğrencilerim arasında her etnik gruptan öğrenci var ama hepsi Atatürk gençliği... Ders; Din Kültürü...

Bunca yıl andı okuttuk da ne oldu, doğruluk ve çalışkanlık mı arttı, diyorlar. O zaman soralım: Binlerce cami yaptırıldı, her gün 5 vakit ezan okundu. Ne oldu? Ahlaklı ve dindar bir toplum mu olduk? Tam tersine Allah ile aldatanlar iktidar oldu. Ezan da ANDımız da okunmalı...”

HABERE YORUM KAT

2 Yorum