1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kilis Belediyesinin Ramazan Ayıbı
Kilis Belediyesinin Ramazan Ayıbı

Kilis Belediyesinin Ramazan Ayıbı

Kilis Belediyesinin, Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği programların ana sponsorunun bir kumarhane olduğu öğrenildi.

21 Haziran 2015 Pazar 18:59A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ramazanın gelmesiyle birlikte birçok il ve ilçede çeşitli belediyeler tarafından gösteriler, oyunlar, konserler, konferanslar düzenleniyor.

İsmail Kılıçarslan, bugün Yeni Şafak gazetesinde kaleme aldığı yazıda Kilis Belediyesinde yaşanan bir rezalete dikkat çekti. Ramazan etkinliğine Kuzey Kıbrıs’tan bir kumarhanenin sponsor olmasındaki çelişkiye ve ayıba dikkat çeken Kılıçarslan, konuyla ilgili belediye ile olan görüşmesinde neler yaşandığını da aktardı.

İşte Kılıçarslan’ın yazısının ilgili bölümü:

Ramazan'a kumarhane sponsorluğu

Yazmaktan, konuşmaktan dilimizde tüy bitti; fakat hem yazacağız hem konuşacağız yine de. Dert değişmeyince, konuştuğumuz şeyler de değişmiyor, değişemiyor.

Ramazan'ın ilk günü sosyal medyada karşıma bir afiş çıktı. Kilis Belediyesi'nin Ramazan etkinlilerinin tanıtıldığı bu afişte ilk bakışta karşılaştığım sorun şu oldu. Afişteki programların hemen hiçbirinin Ramazan ayıyla 'birincil dereceden' bir bağı yok. Ortaoyunu, çocuk tiyatrosu, bilmem ne konseri gibi son derece standart şeyler.

Eh, kızmadım bunlara. Değil mi ki AK Parti'nin en önemli isimlerinden biri olarak tanıyıp sevdiğimiz Menderes Türel'in yönettiği Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan gecelerinde Latif Doğan, Baha, Hasan Yılmaz konseri var 'etkinlik' olarak... Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara'nın da Kilis halkına Ramazan'da uygun gördüğü buydu demek ki...

Kilis Belediyesi'nin afişindeki asıl dikkat çekici unsur şuydu benim açımdan. Belediyenin Ramazan etkinliklerinin bir sponsoru vardı. Ve bu sponsor, Kuzey Kıbrıs'ta faaliyet gösteren bir otel-kumarhane idi. Yanlış anlaşılmasın. Kilis Belediyesi herhangi başka bir etkinliğine bir kumarhaneyi sponsor alabilir. Bana ne. 'AK Partili başkan Hasan Kara'nın siyaset anlayışı, kumarhane ile iş tutmayı da içine alan bir genişlikteymiş' der geçerim. Fakat içinde 'Ramazan' geçen bir etkinlikler dizisine bir kumarhaneyi sponsor yaparsanız tepkimi ortaya hem de dümdüz koyarım. Nitekim öyle de yaptım. Kilis Belediye Başkan bilmem neyi Cuma Bey'e ulaştım. Kendisine ilk sorum şu oldu: 'Cuma Bey, düzenlediğiniz Ramazan etkinliklerinin sponsorunun bir kumarhane olduğunun farkında mısınız?' Kilis Belediye Başkan bilmem neyi Cuma Bey, başladı bana üst perdeden hakaretler savurmaya. 'Kimi sponsor yapacağımızı size mi soracaktık' cümlesinden başladı, 'alimden zalim doğar, zalimden alim doğar' cümlesiyle bitirdi.

Kilis Belediye Başkan bilmem neyi Cuma Bey'in en sevdiğim cümlesi ise şu oldu: 'Yeni Şafak bizim gazetemiz.'

Bu, içerisinde yarı tehdit, yarı küstahlık, yarı üstencilik barındıran cümleyi, Cuma Bey'e şöyle iade ediyorum: 'Yeni Şafak senin gazetense Kilis de bizim belediyemiz Cuma Bey. Senin Yeni Şafak'ta tanıdıkların varsa bizim de AK Parti'de tanıdıklarımız var yani. Sen beni Yeni Şafak'a şikayet et; ben de Ramazan'a kumarhane sponsor alan seni ve başkanını AK Parti Genel Merkezi'ne şikayet edeyim. Anlaştık mı?'

kilis_belediyesi_kumarhane_sponsoru-the-savoy.jpg

HABERE YORUM KAT