1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kılıçdaroğlu'nun 'Torpil' Belgeleri Ortaya Çıktı
Kılıçdaroğlu'nun 'Torpil' Belgeleri Ortaya Çıktı

Kılıçdaroğlu'nun 'Torpil' Belgeleri Ortaya Çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 70 akrabasını, hiçbir sınava gerek duymadan torpil yaptığı ortaya çıktı.

12 Aralık 2014 Cuma 17:12A+A-

Takvim Gazetesi'nde yer alan dosyaya göre; Kılıçdaroğlu'nun sadece 14 yaşındaki oğlunu değil, 10 aylık torununu da erken emeklilikten faydalandırmak için sigortalı yaptığı, toplam 70 akrabasını sınavsız işe aldığı ortaya çıktı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında, içindeki bilgilerin tamamını açıklamadığı mavi dosyanın detayları ortaya çıktıı. Rapora göre, Kılıçdaroğlu'nun 70 aile yakını için torpil sağladığı belirlendi. Raporda Kılıçdaroğlu'nun, 10 aylık torununu bile, erken emeklilikten faydalanması için kanun yürürlüğe girdiği tarihten iki gün önce sigortalı yaptığı anlaşıldı. 1997 yılında ilköğretimde okuyan 14 yaşındaki oğlu Kerem Kılıçdaroğlu'nun da bu dönemde sigortalandığı ortaya çıktı.

ÇALIŞIYORMUŞ GİBİ GÖSTERİLDİ

Zeynep Kılıçdaroğlu'nun kayıtlarına göre 10.06.1996 tarihinde işe giriş yaptığı, 10.07.1996'da da işten ayrıldığı görülüyor. CHP liderinin 1976 doğumlu büyük kızı Aslı da 1995'te henüz 19 yaşındayken yine Ekinciler Holding üzerinden çalışıyormuş gibi gösterildi. Aslı Kılıçdaroğlu'nun 01.04.1995 tarihinde işe girdiği, bir ay sonra ise işten ayrıldığı görünüyor.

Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde, 70 akrabasını da sınav yapmadan işe aldığı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu'nun hazırlattığı ve imzaladığı yazıda ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav yapma zamanı olmadığı belirtiliyor. Sınavlar yapılırsa atamaların gecikebileceği ifade ediliyor. İşsizliğin had safhada olduğu bir dönemde SSK'da iş için yeterli başvuru yapılmadığı gerekçe olarak sunuluyor. 

kilictorpilbelge2_1418386687.jpg

Kemal Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürlüğü döneminde, eski soy ismi Karabulut soyadını taşıyan 31 kişiye torpil yaparak, sınavsız bir şekilde işe aldı. İşte o isimler:

Cemal Karabulut (Okmeydanı Hastanesi)

Düzgün Karabulut (Göztepe Hastanesi) n Ramazan Karabulut (Süreyyapaşa Hastanesi)

Oktay Karabulut, Ali Karabulut (Nişantaşı Diyaliz)

Ali Ekber Karabulut (Tepecik Hastanesi)

Yılmaz Karabulut, Vedat Karabulut, Gülten Karabulut, Fatma Karabulut, Oktay Karabulut, Fatmagül Karabulut, Duran Karabulut, Sebahat Karabulut, Hanife Karabulut,Emine Karabulut, Filiz Karabulut, Şevket Karabulut, Fatma Karabulut, Hülya Karabulut, Halil Karabulut, Abdurrahman Karabulut, Refik Karabulut, Ramazan Karabulut, Özer Karabulut, Gül Karabulut, Naim Karabulut, Semra Karabulut, Mahmut Karabulut (Bakırköy Doğumevi)

Dr. Şaban Karabulut, Suna Karabulut (Tunceli Sigorta Müdürlüğü).

kilictorpilbelge_1418386584.jpg

ANNE TARAFI

Kılıçdaroğlu Genel Müdürlüğü döneminde annesinin soyadı Gündüz'ü taşıyan 26 kişiyi kuruma sınavsız aldı:

Mehmet Gündüz (Ankara Çocuk Hastanesi)

Ö. Köyer Gündüz (Tepecik Eğitim Hastanesi)

Şükrü Gündüz (Okmeydanı hastanesi) n Atike Gündüz, Ayşegül Gündüz, Hatice Gündüz (Ankara Göz hastanesi)

Murat Gündüz, Canan Gündüz, Sultan Gündüz, Atilla Gündüz, Aziz Gündüz, M. Şefik Gündüz, Cevat Gündüz, Osman Gündüz, Sevim Gündüz, Abdülbari Gündüz, Ayşe Gündüz, Şerafettin Gündüz, Sami Gündüz, Dürda Gündüz, Gülistan Gündüz, Kemal Gündüz, Ahmet Gündüz, Fikriye Gündüz.

EŞİNİN AKRABALARI

Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun eski soyadı Düzgün'ü taşıyan 13 akrabasını da sınav yapmadan işe aldı:

Aliye Düzgün (Ankara Eğitim hastanesi)

Leyla Düzgün (Erzincan hastanesi)

Fadime Düzgün, Mükerrem Düzgün, Derya Düzgün, Gülseren Düzgün, Özgür Düzgün, Vehbi Düzgün, Ahmet Düzgün, Muzaffer Düzgün, Cemal Düzgün, Geyik Düzgün, Muhittin Düzgün.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum